Roma

Investiguen la mort de vuit pacients en catorze dies per l'error d'una màquina d'anestèsia

A Itàlia han obert una investigació per aclarir l'estranya mort de vuit pacients d'un hospital en només catorze dies. Els fets han passat a l'hospital de Castel·laneta, a la regió de la Pulla, al sud-est del país. Just quan va inaugurar-se la unitat coronària del centre, el 20 d'abril passat, es va produir la primera mort. Des de llavors han perdut la vida 8 dels 21 pacients que hi han ingressat. És a dir, de cada tres pacients que sortien del quiròfan, un no en sortia viu. Segons la premsa local, tot apunta a un mal ús de la màquina d'anestèsia, que administrava protòxid de nitrogen en lloc d'oxigen.

Actualitzat

Una anciana va morir divendres per haver inhal·lat una quantitat letal de protòxid de nitrogen en lloc d'oxigen, ja que els tubs de la màquina que fa la mescla estaven invertits. Arran d'aquest fet, la magistratura ha confiscat la màquina i ha ordenat l'exhumació dels cadàvers dels altres set pacients que han mort en els últims dies per aclarir si la causa de la mort va ser la mateixa en tots els casos i si va haver-hi negligència per part dels serveis mèdics.

En els últims anys, els escàndols en la sanitat italiana són força habituals i hi destaca el de l'hospital Umbert I de Roma, el més important del país, on es van tancar tres quiròfans per falta d'higiene.

Anar al contingut