Intrigant troballa a Platja d'Aro: un monòlit a la sorra com el del desert de Utah
El monòlit ha aparegut aquest dimarts a la platja de Sa Conca (Efe/David Borrat)

Intrigant troballa a Platja d'Aro: un monòlit a la sorra com el del desert de Utah

Des de peça d'art fins a obra d'extraterrestres o màrqueting per al llançament d'un producte, les interpretacions són diverses

Laura GalanActualitzat

- Aquesta informació ha quedat actualitzada amb aquesta nova notícia: Tiren a terra el misteriós monòlit aparegut a una platja de Castell-Platja d'Aro

 

Té més de dos metres d'altura i forma de prisma triangular. És d'acer inoxidable i a les seves cares es reflecteixen les zones de la platja.

Es tracta del monòlit - semblant al que al novembre va aparèixer al desert de Utah - que ha aparegut aquest dimarts a la sorra de la platja de sa Conca, al municipi de Castell - Platja d'Aro, al Baix Empordà.

Se'n desconeix la procedència, però l'Ajuntament no pensa, per ara, retirar-lo. Ho interpreta com una "performance" cultural. El que sí que ha fet és tancar l'espai del voltant per impedir que els curiosos ho toquin i hi pugui haver contagi de Covid, o algun accident.

El monòlit recorda el de la pel·lícula de Stanley Kubrick "2001: una odissea de l'espai". Per això, hi ha qui hi veu un homenatge a aquesta obra mestra del cinema. Uns altres ho atribueixen a la intervenció de forces exteriors.

Altres persones, menys romàntiques, pensen que es pot tractar d'una operació de màrqueting per al llançament comercial d'algun producte.

Aquest dimarts, la platja estava freqüentada per banyistes que prenien el sol en aquesta zona de la Costa Brava durant les vacances de Setmana Santa. Al llarg del dia, diversos curiosos s'hi han acostat per fer fotos al monòlit.

Tothom feia una interpretació sobre la seva aparició, alguns davant de càmera en aquest vídeo:

 

 

El monòlit recorda el de Utah - que tal com va aparèixer va desaparèixer, sense que ningú se n'adonés -, però també altres que s'han trobat després a Turquia, el Regne Unit, Romania, Holanda i Polònia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut