El monòlit d'acer inoxidable de la platja de sa Conca, a Castell-Platja d'Aro, aquest dijous a terra

Tiren a terra el misteriós monòlit aparegut en una platja de Castell-Platja d'Aro

L'han fet caure uns joves que la policia ha identificat però no denunciat perquè ningú s'ha fet responsable de l'objecte

Josep Maria Camps ColletActualitzat

Ha durat només dos dies dret: aquest dijous al matí han fet caure a terra el monòlit aparegut aquest dimarts a la platja de sa Conca, al municipi de Castell–Platja d'Aro, al Baix Empordà.

Cap a les 7 del matí, uns veïns han vist com un grup de joves l'estaven tirant a terra i han avisat la policia, que ha identificat els joves. Però no els han denunciat, perquè no hi ha ningú que s'hagi fet responsable del monòlit ni de la seva col·locació.

Un cop a terra s'ha desvelat com es mantenia dret: amb una plataforma amb vares de ferro soldades que s'enfonsaven a la sorra.

El monòlit d'acer inoxidable de la platja de sa Conca, a Castell-Platja d'Aro, aquest dijous a terra (Foto: Tona Ribas)

L'Ajuntament de la localitat, que l'havia interpretat com una "performance" cultural i havia decidit no tocar-lo, ha explicat que el portaran al Parc dels Estanys per deixar-lo exposat allà.


Similar al de Utah

L'aparició d'aquest monòlit d'acer inoxidable de dos metres d'alçada i en forma de prisma havia aixecat expectació, sobretot per la similitud amb altres monòlits apareguts arreu del món.

El primer van trobar-lo al novembre en un desert de l'estat de Utah, als Estats Units, i va desaparèixer de manera tan misteriosa com va aparèixer.

L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro havia protegit el monòlit amb un cordó envoltant-lo (EFE)

Des de llavors n'han aparegut d'altres a llocs de Turquia, el Regne Unit, Romania, Holanda i Polònia, sense que en cap cas s'hagi esbrinat ni l'objectiu ni la procedència.

Intrigant troballa a Platja d'Aro: un monòlit a la sorra com el del desert de Utah
El monòlit aparegut aquest dimarts a la platja de sa Conca (EFE)

 

Anar al contingut