L'obra "Tres personatges" de Pablo Picasso (Ministeri d'Hisenda)

Intervenen un Picasso que volien fer passar per una còpia a l'aeroport d'Eivissa

El Ministeri de Cultura confirma l'autenticitat del dibuix que un comprador volia introduir a Espanya sense declarar

RedaccióActualitzat

Va ser el control de duanes de Suïssa qui va alertar l'Agència Tributària espanyola d'un possible contraban d'art. Un passatger d'un vol que el 5 de juliol feia el trajecte entre Zuric i Eivissa duia una obra d'art que va aixecar les sospites dels agents. Interceptat a l'aeroport des Codolar, l'home va dir que el dibuix, l'obra "Tres personatges" que Picasso va fer el 1966, era una còpia sense gaire valor.

N'havia pagat, assegurava, 1.500 euros. Quan li van regirar la maleta, els inspectors hi van trobar la factura real, un document d'una galeria d'art de Zuric que acreditava el que n'havia pagat de veritat: 453.000 euros.  

Experts en Picasso hauran de ratificar-ne l'autenticitat (Ministeri d'Hisenda)

Després d'un estudi preliminar, els tècnics del Ministeri de Cultura consideren que l'obra és original i que el preu que el comprador en va pagar s'ajusta als preus de mercat. 

L'home intentava entrar el dibuix a Espanya sense declarar-lo. Si l'anàlisi més exhaustiva que han de fer experts en l'obra de Picasso en referma l'autenticitat, jutjaran l'home per un delicte de contraban. Si hagués declarat a la duana la introducció de la làmina del pintor malagueny a Espanya, el comprador hauria hagut de pagar els aranzels i també l'IVA de la importació. 

Ara l'obra ha quedat a disposició del jutjat d'instrucció número 4 d'Eivissa.

La duana suïssa va alertar l'Agència Tributària (Ministeri d'Hisenda)

   
 

ARXIVAT A:
Art
Anar al contingut