Barcelona

Interior diu que l'actuació dels Mossos durant les celebracions de la Champions va ser "absolutament correcta"

El Departament d'Interior ha donat la seva versió sobre l'actuació dels Mossos d'Esquadra durant la nit de les celebracions de la Copa d'Europa del Barça. Després que els sindicats dels Mossos es van queixar que el Departament no els defensava, el màxim responsable de la policia, Joan Delort, ha dit que els Mossos van actuar amb prudència. La polèmica sorgeix arran de les ferides que van causar a tres nois les pilotes de goma que van disparar els agents antiavalots. Dos nois han perdut un ull i l'altre té greus ferides.

Actualitzat
L'actuació dels agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra, segons el Departament d'Interior, es va caracteritzar, a més, per la contenció i la prudència, ja que es va avisar per megafonia. Ho ha afirmat el secretari de Seguretat, Joan Delort, segons el qual els Mossos es van contenir al màxim per evitar problemes majors.

Aquesta defensa, que arriba després de les peticions llançades des dels sindicats dels Mossos, contrasta, però, amb el relat dels familiars i amics dels ferits avui, al programa "Els matins", que creuen que els Mossos van actuar de manera indiscriminada. Interior ja ha dit que no s'ha plantejat en cap moment deixar d'utilitzar les pilotes de goma per dissoldre els agitadors.

A més, els Mossos d'Esquadra asseguren que només tenen una denúncia pels incidents del centre de Barcelona, la nit de l'última victòria del Barça, en què dos nois van perdre un ull i un altre va rebre una contusió cardíaca i pulmonar. Es tracta de la d'un noi que ha perdut un ull, i Delort n'ha qüestionat alguns aspectes en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies.

L'altra família amb un fill que també ha perdut un ull ha explicat a Catalunya Ràdio que han deixat el cas en mans d'un gabinet d'advocats, que decidiran quina estratègia segueixen. En tot cas, però, el pare de la víctima ha explicat que la denúncia segur que es tirarà endavant. La família no descarta, si així ho creuen els advocats, plantejar una acció conjunta amb l'altra família amb el fill ingressat.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut