Antonio Tejero Molina, el 23 de febrer de 1981.
Antonio Tejero Molina, al Congrés dels Diputas el 23 de febrer de 1981.
Madrid

Interior cessa un fill de Tejero per commemorar el 23-F amb el seu pare i altres colpistes en una caserna de la Guàrdia Civil

Antonio Tejero Díez era el cap del Grup de Reserva i Seguretat número 1 de Madrid, ubicat a Valdemoro. El 18 de febrer va commemorar els 33 anys de l'intent de cop d'estat amb una trobada en aquestes instal·lacions de la Guàrdia Civil amb el seu pare i altres implicats en el 23-F.

RedaccióActualitzat

El ministeri de l'Interior ha cessat el tinent coronel de la Guàrdia Civil Antonio Tejero Díez, fill del tinent coronel colpista Antonio Tejero Molina, del seu càrrec al Grup de Reserva i Seguretat (GRS) per haver convidat el seu pare i altres implicats en l'intent de cop d'estat del 23-F a un àpat a la seu del seu aquarterament.

Tejero Díez era fins aquest dilluns el cap del GRS número 1, de Madrid, ubicat a Valdemoro. Segons ha avançat "El País", el passat 18 de febrer, cinc dies abans de l'aniversari del cop d'estat fallit, va convidar el seu pare i diversos veterans colpistes a una trobada a les instal·lacions del GRS que dirigia. Entre els assistents a aquesta celebració hi havia l'excapità Jesús Muñecas Aguilar, condemnat a cinc anys de presó pel 23-F.

La nota d'Interior informa que, "en dies passats, el tinent coronel Tejero Díez va mantenir un dinar no autoritzat en el seu aquarterament de Valdemoro amb diverses persones implicades en l'intent de cop d'estat del 23-F".

El pare del tinent cessat, Antonio Tejero Molina, va ser la cara més visible de l'intent de cop d'estat de 23 de febrer de 1981. L'home que va entrar al Congrés dels Diputats en plena sessió d'investidura de Leopoldo Calvo-Sotelo va ser condemnat a 30 anys de presó per un delicte de rebel·lió militar.

Anar al contingut