Cues a l'estació de Vilanova i la Geltrú esperant el servei alternatiu d'autobusos
Cues a l'estació de Vilanova i la Geltrú esperant el servei alternatiu d'autobusos (CCMA)

Restablerta la circulació de trens per les dues vies a Sitges, després del caos i les cues

La circulació ferroviària entre Vilanova i la Geltrú i Garraf recupera a poc a poc la normalitat i, tot i que els trens circulen amb velocitat limitada en algun tram, ja no hi ha les aglomeracions del matí

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres a partir de les quatre ha tornat certa normalitat al servei ferroviari entre les estacions de Garraf i Vilanova i la Geltrú. S'ha pogut restablir la circulació de trens per les dues vies, amb limitació de velocitat, després que el descarrilament d'un tren Talgo a Sitges obligués dimarts a tallar per complet el servei.

Els operaris de Renfe i Adif havien treballat durant tota la nit per solucionar la incidència i aquest dimecres al matí s'ha pogut retirar el comboi. Però no ha estat fins a primera hora de la tarda que s'ha reobert la circulació per dues vies.

La limitació de velocitat encara provoca retards: els trens de la línia R2 Sud i els de mitjana i llarga distància en registren de 15 minuts. Segons Adif, els trens de Rodalies aniran recuperant les freqüències i horaris de manera progressiva.

Un tren circula aquest dimecres a la tarda a l'estació de Vilanova (CCMA)

Al matí, la indignació entre els usuaris de les estacions de Sitges i Vilanova i la Geltrú era evident. La incidència ha provocat llargues cues de persones que esperaven el servei alternatiu d'autobusos, en especial a les estacions de Vilanova i Castelldefels.

La incidència, que ha afectat sis línies de Rodalies, va passar just un dia festiu i en ple agost en una via molt utilitzada per anar a la platja.

Durant el matí s'havia habilitat un servei alternatiu d'autobús, que ara ja s'ha deixat d'oferir perquè la circulació ferroviària s'ha restablert parcialment.


Cues i queixes dels usuaris

"Porto una hora per fer una parada", explica Cristina Millán, que ve de Cubelles i va a l'Hospital de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat. És una de les persones que aquest matí feien cua a l'estació de Vilanova per agafar l'autobús.

Les cues han arribat a ser d'una hora i mitja. Dimarts es van allargar fins a la mitjanit, amb persones encara esperant per poder accedir al servei alternatiu.

Diversos usuaris han compartit imatges a la xarxa en què es poden veure les llargues cues i els problemes:

 

Una altra de les queixes generalitzades ha estat la falta d'informació, més enllà dels punts afectats, i la mala organització.

La calor també afecta. Dimarts, sota el sol, la Creu Roja Catalunya va distribuir aigua als viatgers que s'acumulaven a les estacions de Castelldefels i Vilanova i la Geltrú per la incidència.

Entre les dues estacions van repartir 4.900 ampolles d'aigua.


Una quarantena de trens afectats dimarts

El descarrilament va afectar una quarantena de trens aquest dimarts de sis línies de Rodalies --R2 Sud, R13, R14, R15, R16 i R17-- i de llarga distància.

El descarrilat era un Talgo que tornava de València
El tren descarrilat era un Talgo que tornava de València (CCMA)

El tren va descarrilar al matí, a prop de l'estació de Sitges. Era un Talgo que anava de València a Barcelona sense passatgers. Hi viatjaven dos maquinistes, que van resultar il·lesos.

ARXIVAT A:
MobilitatRenfeRodalies
Anar al contingut