Girona

Inaugurat el Parc Tecnològic de la UdG, que ha quedat petit abans de començar a rodar

El Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG) ha estat inaugurat oficialment, en un acte presidit pel rei Joan Carles. El considerat pels seus promotors futur "motor econòmic" de la demarcació, però, ja s'ha quedat petit abans fins i tot de començar a funcionar. De fet, només dos dels sis edificis que s'hi han de construir estan acabats i ja es parla d'una ampliació. A més, hi ha llista d'espera formada per una desena d'empreses que volen instal·lar-s'hi. De moment, ja està en funcionament el centre d'investigació Jaume Casademont i està en construcció l'edifici d'empreses Narcís Monturiol.

Actualitzat

El rei Joan Carles, acompanyat de representants polítics i de la Universitat de Girona (UdG), ha descobert una placa commemorativa i ha visitat les instal·lacions. Tot i que després d'aquesta visita el parc ha quedat oficialment inaugurat, dels sis edificis que s'hi han de construir només n'hi ha dos d'acabats.

La previsió és que les naus es vagin acabant a partir de l'any vinent i fins al 2009, però, a banda, ja hi ha moltes altres empreses i grups de recerca interessats a traslladar-s'hi, per la qual cosa ja es programa una ampliació. Anna Maria Geli, la rectora de la UdG, ja va assegurar el mes de juliol passat que el terra del parc ja està esgotat i que no queda espai per aixecar nous edifics, per la qual cosa s'han iniciat negociacions amb l'Ajuntament de Quart per a la compra d'uns 5.000 metres quadratst més.

A banda del centre d'investigació Jaume Casademont i de l'edifici d'empreses Narcís Monturiol, el parc disposarà d'una unitat de noves tecnologies alimentàries -una de les primeres a Espanya-, segons un acord subscrit per la universitat ara fa dos anys. També hi haurà l'Institut d'Investigació de l'Aigua.

Anar al contingut