Madrid

Iglesias rebutja, davant Rajoy, formar part del "búnquer antisecessionista" del PP, el PSOE i C's

Pablo Iglesias s'ha mostrat favorable a la convocatòria d'un referèndum perquè "Catalunya té dret a expressar-se votant"

Actualitzat

Mariano Rajoy s'ha reunit per primera vegada a La Moncloa amb el líder de Podem, Pablo Iglesias. Ho ha fet en la roda de contactes amb els líders de les diferents forces polítiques per fer un front comú dels partits de cara a preservar la unitat d'Espanya. Aquest migdia la reunió ha estat amb Albert Rivera, de Ciutadans.

A la sortida de la reunió, en roda de premsa, Pablo Iglesias ha explicat que ha rebutjat l'oferta de Rajoy d'unir-se a un front comú amb el PP, el PSOE i Ciutadans contra el desafiament independentista català. Iglesias ha dit que aquesta aliança és un "búnquer" i que ara és temps de crear ponts de diàleg.

Iglesias s'ha mostrat favorable perquè es convoqui un referèndum, ja que creu que "Catalunya té dret a expressar-se votant", i ha afegit que caldrà buscar un "encaix constitucional perquè Catalunya sigui reconeguda com a nació dins d'Espanya".

El secretari general de Podem ha presentat a Rajoy un pla amb cinc propostes de reforma. Aquest pla inclou una reforma electoral; una reforma de la justícia que garanteixi la independència judicial; que es donin garanties constitucionals per acabar amb la corrupció; que es blindin els drets socials a la Constitució i que hi hagi un acord territorial que garanteixi la plurinacionalitat de l'Estat.

L'obsequi d'Iglesias

La reunió ha començat a quarts de cinc de la tarda. Rajoy ha sortit a rebre Iglesias a la porta del palau de La Moncloa. El líder de Podem ha fet entrega a Rajoy d'un exemplar del llibre "Juan de Mairena", d'Antonio Machado.


La reunió de Mariano Rajoy amb Pablo Iglesias arriba després que el president espanyol va afirmar que si Podem "no canvia d'opinió" no convocaria el líder d'aquesta formació, perquè "està a favor del dret d'autodeterminació i la liquidació de la sobirania nacional".

Ara se n'ha desdit i ha decidit trucar-li per convocar-lo a una reunió on volia que Iglesias es posicionés sobre el model d'Estat que té Podem i que concretés quina és la seva postura sobre el conflicte català i si està o no a favor d'un referèndum. El líder de Podem també ha fet una crida a un nou pacte de país "amb diàleg i democràcia":

 


 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut