Barcelona

Huguet titlla de falangista Múgica després que la defensora del poble ha recorregut al TC la llei catalana d'acollida d'immigrants

La defensora del poble, María Luisa Cava de Llano, ha recorregut al Tribunal Constitucional la llei catalana d'acollida d'immigrants. Des del govern, el conseller d'Innovació, Josep Huguet, ha titllat de falangista el defensor del poble anterior, Enrique Múgica, que és qui va començar a estudiar el recurs i creu que es deu al fet que la llei fixa el català com la primera llengua en l'acollida dels immigrants.

Actualitzat
Cava de Llano ha recorregut al Constitucional la llei catalana d'acollida i integració dels immigrants, que va quedar aprovada l'abril passat al Parlament de Catalunya i que el diputat del Grup Mixt José Domingo va traslladar a la institució del Defensor del Poble perquè hi estudiés un possible recurs.

Des del govern, el conseller Josep Huguet ha centrat les crítiques en el fins fa poc defensor del poble, Enrique Múgica, que és qui va començar a estudiar el recurs. Segons ha manifestat, "a partir que el Constitucional va dir que el català no pot ser preferent aquest falangista de Múgica li va faltar temps de recórrer al Constitucional una llei, feta per un govern d'esquerres, per aconseguir que la immigració s'integri en català".

Huguet creu que el recurs té a veure amb el fet que la llei fixa el català com la primera llengua en l'acollida dels immigrants.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut