Barcelona

Hereu remodela l'Ajuntament després de la crisi per la consulta de la Diagonal

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha fet públic el nou cartipàs municipal després de la crisi oberta arran de la consulta de la Diagonal, que ha tingut com a principal conseqüència el cessament de Carles Martí com a primer tinent d'alcalde. El moviment de peces comença per l'actual regidor de Promoció Econòmica, Jordi William Carnes, que substituirà Martí com a número 2 del consistori. La regidora de Seguretat i Mobilitat, Assumpta Escarp, és un dels noms que pren més força. Canvia l'Eixample per Ciutat Vella i es converteix en la tercera tinent d'alcalde i portaveu de l'Ajuntament.

Actualitzat
Amb aquest nou canvi en l'organigrama, Escarp serà la tercera responsable que té el districte de Ciutat Vella en quinze dies després de Carles Martí, que va substituir la dimissionària Itziar González.

Altres canvis: la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Imma Moraleda, assumirà l'àrea de Cultura, Educació i Benestar Social, on s'inclouen les regidories d'Esports, Joventut, Dones i ara també Participació Ciutadana, Cooperació Internacional i Immigració. El delegat de Presidència, Ignasi Cardelús, presidirà el comitè territorial de coordinació entre districtes. L'advocat Roger Pallarols s'incorporarà com a regidor de Comerç i petita i mitjana empresa.

Ramon Garcia Bragado continuarà sent el quart tinent d'alcalde. La segona i cinquena tinença continuaran en mans de Ricard Gomà i Imma Mayol, d'ICV.

Francesc Narváez serà el nou portaveu dels socialistes en substitució de Carles Martí, que es dedicarà a preparar les eleccions municipals del 2011.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha assegurat que a la consulta sobre la remodelació de la Diagonal els ciutadans han manifestat clarament la seva voluntat. Per això, l'Ajuntament se centrarà a partir d'ara en la crisi econòmica i treballarà per blindar les polítiques socials.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut