Futbol

Guardiola, Messi i Xavi creuen que els premis de la FIFA són un reconeixement explícit al "segell Barça"

El centre d'atenció futbolístic mundial és a Zuric, on el Barça serà el gran protagonista de la gala de la Pilota d'Or, que premiarà els millors jugadors i tècnics del 2011. Messi és el gran favorit per endur-se aquest guardó per tercer cop. Un altre blaugrana, Xavi Hernández, també opta al premi, i Josep Guardiola, al de millor entrenador. La cerimònia, com la de l'any passat, tindrà un marcat accent blaugrana. De fet, ni Mourinho ni Cristiano Ronaldo seran presents a la gala perquè el Reial Madrid té aquest dimarts partit de Copa a Màlaga. En la roda de premsa prèvia, Guardiola, Messi i Xavi han reconegut que les seves nominacions són un reconeixement explícit als èxits del Barça.

Actualitzat
Guardiola: "Els meus jugadors competeixen contra ells mateixos."

El tècnic del Barcelona, Pep Guardiola, ha restat importància a la seva nominació com a Millor Entrenador de 2011 i ha atorgat tot el mèrit als seus jugadors, dos dels quals, Leo Messi i Xavi Hernández, han comparegut al seu costat com a candidats a rebre la Pilota d'Or. "A futbolistes com Xavi o Messi no cal dir-los res. Són grans jugadors, grans competidors, no necessiten ningú que els motivi. Els agrada el futbol i per això segueixen estant en l'elit després de tants anys: competeixen contra ells mateixos", ha destacat. Més enllà de guanyar o perdre, per al tècnic el més important és la filosofia de planter del Barça: "Això és el més important, que nou o deu jugadors que estan amb nosaltres des de petits puguin jugar una final de la Champions o del Mundial de Clubs és un èxit global de molta gent i això és el que ens fa sentir-nos tan orgullosos de defensar el club que defensem".

Messi: "Avui, el meu país se sent orgullós de mi com mai."

El davanter argentí del Barcelona, Lionel Messi, màxim favorit per guanyar la seva tercera Pilota d'Or consecutiva, s'ha mostrat emocionat perquè sent que el seu país se sent orgullós d'ell com mai ho havia sentit. Messi és conscient que a l'Argentina se li exigeix més que enlloc i que també se li qüestiona que no hagi guanyat res important amb la selecció "albiceleste". "Ser campió del món, al Brasil o on sigui, seria increïble, però la realitat és que estem molt lluny de ser la millor selecció del món, ja que n'hi ha moltes per davant de nosaltres. Però encara queda molt per al Mundial i molt temps de millora", ha comentat sobre això. L'astre argentí ha reconegut que "els títols individuals són sempre bonics", que mai no s'ha parat a pensar quants n'ha guanyat, però que, en qualsevol cas, el que al final compta és haver guanyat com a col·lectiu. "Jo sempre dic el mateix, que l'important és el que aconseguim com a grup. Si no haguéssim guanyat tot el que hem guanyat amb el Barcelona, Xavi i jo segurament no estaríem aquí. Per això sempre li ho agraïm als nostres companys, no per quedar bé, sinó perquè ho sentim així", ha argumentat.

Xavi: "Gaudeixo com un nen"

El migcampista Xavi Hernández, per tercera vegada consecutiva en la terna de candidats a rebre la Pilota d'Or al millor futbolista de l'any, ha confessat estar "gaudint com un nen" en la segona meitat de la seva carrera. "Estic content per tot el que he aconseguit amb el Barça i també amb la selecció espanyola. Ja és el quart any que sóc aquí (el 2009 també va ser nominat al FIFA World Player) i estic gaudint molt de tot això", ha manifestat. Xavi, que està a punt de fer 32 anys, creu que la clau per mantenir-se tants anys en l'elit és "ser un apassionat d'aquest esport" i també del seu club, el Barcelona, al qual ha dit estimar profundament i en el qual espera penjar les botes, encara que ha dit tenir "corda per a estona". El de Terrassa, que sempre ha acabat en el tercer lloc del podi en aquest tipus de premis, és conscient que una vegada més ho tindrà complicat. "Està difícil, la veritat, perquè davant tinc un futbolista com Messi que crec que serà el millor de la història d'aquest esport. És molt jove, té 24 anys, i superarà tots els rècords que hi ha hagut", ha comentat sobre el guanyador de les dues últimes Pilotes d'Or, mentre aquest, al seu costat, l'escoltava ruboritzat. Finalment, Xavi ha volgut compartir aquesta nominació amb els seus companys: "El meu joc depèn totalment d'ells i és per ells que torno a estar aquí".

Sir Alex també lloa el Barça

Sir Alex Ferguson, tècnic del Manchester United, ha manifestat que, si fos Pep Guardiola, renovaria com a entrenador del Barcelona, ja que el blaugrana és actualment "el millor equip del món". El tècnic escocès ha comparegut al costat de Guardiola en la roda de premsa prèvia a la gala. "Per què ha de substituir-me? Jo, si estigués en el seu lloc, em quedaria al Barça", ha contestat Ferguson amb un somriure quan li han preguntat si veia Guardiola com el seu substitut ideal a la banqueta del United. El veterà tècnic escocès creu que, ara mateix, Guardiola no pot ser en cap lloc millor que el Barcelona: "En aquests moments és, amb molta distància, el millor equip del món. Nosaltres ho hem patit en més d'una ocasió i no passa res per reconèixer que són els millors. És així de senzill". En qualsevol cas, el tècnic del ManU des de fa 25 anys ha assegurat que, als seus 70, encara té corda per estona. "Estem planificant el futur amb el club, però si puc seguir allà uns anys, seguiré. Depèn del meu estat de salut i ara mateix em sento perfecte", ha conclòs.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut