Els manifestants han sortit al carrer després de les informacions difoses per grups d'extrema dreta (Reuters)

Grups d'extrema dreta provoquen disturbis a Dublín després d'un apunyalament múltiple

Els rumors a les xarxes sobre la identitat de l'agressor, que ha ferit cinc persones, han derivat en disturbis amb vehicles cremats, llançament d'objectes, saquejos de comerços i almenys 34 detinguts

Redacció/AgènciesActualitzat

L'apunyalament de cinc persones aquest dijous a Dublín, tres de les quals són menors, ha provocat una onada de disturbis a la ciutat, liderada per grups d'extrema dreta que han aprofitat l'incident per atacar la policia irlandesa (Garda).

La violència ha anat pujant de to fins al punt que els manifestants han fet servir ampolles i focs artificials, i han cremat un autobús, un tramvia i, fins i tot, un cotxe de policia. Hi ha almenys 34 detinguts.

També s'han saquejat diversos comerços, i alguns edificis com l'emblemàtic Trinity College han hagut de tancar portes davant dels aldarulls.

Hi ha hagut un ampli dispositiu policial al centre de la ciutat (EFE/EPA/Mostafa Darwish)

Tot plegat, com a resposta a l'atac en què un home n'ha apunyalat un altre, una dona i tres menors, un dels quals es troba en estat greu.

La zona de l'atac s'ha acordonat per facilitar la feina dels investigadors (EFE/EPA/Mostafa Darwish)

Les autoritats han demanat a la ciutadania que ignori els rumors de les xarxes sobre la identitat de l'atacant, que haurien provocat la ira dels manifestants.

De moment, no ha transcendit la identitat de l'agressor, d'uns 50 anys, i que també ha necessitat atenció hospitalària per ferides greus.

La policia desvincula l'atac del terrorisme i ho investiga com a fet aïllat.

El màxim responsable de la Garda, Drew Harris, ha qualificat les protestes de "vergonyoses" i ha assegurat que estan impulsades per "una facció de brètols" d'"ideologia d'extrema dreta".

Harris ha assegurat que les informacions que han originat els disturbis són "malintencionades" i les estan escampant alguns grups "per al seu propi interès".

ARXIVAT A:
Extrema dretaIrlanda
Anar al contingut