Les immunoglobines són proteïnes plasmàtiques que actuen com a anticossos per la defensa específica d'organismes amb mecanismes d'acció molt complexes i difícilment replicables

Grifols enllesteix els primers lots d'immunoglobulina per prevenir i tractar la Covid

Les proves, que començaran aquest estiu, n'avaluaran l'ús per prevenir i tractar la malaltia

Actualitzat

La farmacèutica Grifols ha acabat l'elaboració d'un compost que podria servir tant per prevenir com per tractar la Covid-19. Es tracta d'un tipus d'immunoglobulina específica, produïda a partir de plasma de pacients que han superat la malaltia i que, segons la farmacèutica, podria proporcionar una immunitat molt alta als pacients per mitjà de l'enfortiment del seu sistema immunològic.

A punt per als assajos clínics

La farmacèutica ja ha lliurat els primers lots "d'immunoglobulina hiperimmune anti-SARS-CoV-2" perquè pugui ser utilitzada en assajos clínics. Des del mes d'abril Grifols ha accelerat la recollida de plasma en gairebé 250 centres sanitaris dels Estats Units per a l'elaboració del medicament. Segons indica la companyia, els donants han complert estrictes criteris de selecció i han passat per tests rigorosos. Segons destaca el grup, "les immunoglobulines són medicaments que s'utilitzen cada vegada amb més freqüència, i ja s'han fet servir per prevenir malalties com el xarampió, la ràbia o el tètanus".

El fàrmac porta una concentració molt elevada d'anticossos contra el nou coronavirus i ara caldrà veure si, efectivament, pot protegir contra la malaltia i si és segur.

A banda d'aquest projecte, Grifols també treballa amb centres europeus en un altre assaig també basat en immunoglobulina de plasma de pacients.


Les immunoglobines són proteïnes plasmàtiques que actuen com a anticossos per a la defensa específica d'organismes amb mecanismes d'acció molt complexos i difícilment replicables. La farmacèutica ha fet un vídeo on explica com el plasma de donants recuperats de Covid es pot convertir en aquest tractament potencial, amb concentracions altes i consistents de l'anticòs.  

El desenvolupament del projecte i els assajos clínics formen part d'un acord de col·laboració amb diverses agències reguladores nord-americanes com l'Administració d'Aliments i Fàrmacs (FDA), els Instituts Nacionals de Salut (NIH) i l'Autoritat de Recerca i Desenvolupament Biomèdic Avançat (BARDA).

L'empresa ja va engegar una investigació semblant fa sis anys amb el virus de l'Ebola.

 

ARXIVAT A:
SalutCoronavirus
Anar al contingut