Fotografien un animal que podria ser el primer llop detectat a la Vall d'Aran
Imatge d'un llop, un animal que va tornar al Pirineu fa almenys 20 anys
Núria

Graven un llop molt a prop del refugi de Coma de Vaca, al Ripollès

Ja se n'havia avistat un a la mateixa zona fa un parell d'anys

RedaccióActualitzat

El llop s'ha tornat a deixar veure pel Ripollès. Els responsables del refugi de Coma de Vaca en van veure un exemplar aquest dimarts al matí prop de les instal·lacions.

Van poder gravar-lo desplaçant-se davant del refugi, situat a 2.000 metres d'alçada, dins el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.

Els responsables del refugi, que han fet públic l'avistament avui, el van poder gravar des del mateix porxo, a uns escassos 30 metres.


Aquesta no és la primera vegada que es detecta la presència del llop al Ripollès i, de fet, els mateixos responsables d'aquest refugi ja en van avistar un aquí mateix fa dos anys.

També al Pirineu gironí, es van captar imatges d'un llop a les pistes de l'estació de Núria. Més recentment, aquest any, també se'n va veure un al Parc d'Aigüestortes, al terme de la Vall de Boí. Era la primera vegada en un segle que es podia confirmar amb imatges la presència de l'animal al Parc Nacional.

En els últims anys també se n'han detectat al Cadí, o al Port del Comte, al Solsonès, així com al Moianès, el Berguedà o l'Alt Urgell.

Llops provinents dels Alps italians

Els llops van tornar al Pirineu fa almenys 20 anys, amb exemplars aïllats procedents dels Alps italians.

Des de l'any 2000 es té constància de la presència del llop en territori català cada any. Com en el cas de l'os, hi ha ramaders que s'han queixat d'atacs d'aquests animals al bestiar, mentre que grups ecologistes demanen que es protegeixi l'espècie.

El Ripollès és una de les comarques on hi ha hagut més evidències de la presència del llop.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut