Graven un llop passejant-se per les pistes de l'estació de Núria

Territori i Sostenibilitat té constància de dos exemplars d'aquesta espècie salvatge a Catalunya durant el 2019

Redacció/ACNActualitzat

Feia dies que havien vist les seves petjades per l'estació de la Vall de Núria i finalment l'han pogut veure cara a cara. El llop també els va veure i va continuar el seu camí tan tranquil. Un dels treballadors va tenir el temps just per fer aquestes imatges abans que l'animal marxés cap al bosc.

 

Eren dos quarts de dotze de la nit de dimecres a dijous i els dos treballadors que treballaven de nit van veure com el llop baixava per la pista d'Eina fins a la zona de Ca l'Ignasi.

Les imatges les va gravar dimecres a la nit Lluís Torrent, un treballador de manteniment que se'l va trobar a quarts de dotze al final de les vies del tren, on hi ha la caseta dels treballadors. En aquell moment estava amb un company seu, Marc Comas, i recorda que els va agafar per sorpresa.

"Va passar tot molt ràpid però no li vaig veure cap agressivitat"

Al vídeo se sent com un d'ells comenta que sembla que va coix.

 

Llops al Ripollès

La presència d'un llop mascle al Ripollès és un fet constatat de fa anys, però pocs tenen el privilegi de poder-lo veure i gravar de tant a la vora.

El Departament de Territori i Sostenibilitat està fent un seguiment de l'espècie des de fa uns anys. Les últimes informacions xifren en dos els exemplars localitzats durant el 2019, un a la zona del Port del Comte i l'altre, al Ripollès. Tots dos són mascles que viuen en solitari.

Per la seva banda, el naturalista i expert en llops Josep Maria Massip recorda que fa dos anys ja se'n va poder fotografiar un al Ripollès i que, per tant, "podria ser perfectament el mateix". Són animals que es mouen per espais molt grans.

Els exemplars de llop que es troben als Pirineus, a França i a Catalunya provenen de l'expansió natural de la població italiana de llop. Des dels Apenins, el llop italià va arribar als Alps francesos i des d'aquí, pocs exemplars van arribar als Pirineus.

Segons els estudis de Territori, des del 2000 i fins al 2014 s'ha tingut constància de la presència de llops en territori català cada any. Actualment, el llop es troba a la serra del Cadí-Moixeró i a la zona fronterera amb França de les comarques de la Cerdanya i el Ripollès.

Encara no se n'ha confirmat la reproducció ni es coneix amb exactitud el nombre d'exemplars, que en tot cas és de pocs individus.

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut