Ripoll

Unes fotografies confirmen la presència del llop al Pirineu

Les càmeres de seguiment automàtiques capturen més vegades que mai el llop, però els agents rurals descarten que n'hi hagi població estable

RedaccióActualitzat

El llop s'ha tornat a veure al Ripollès i a la Cerdanya. Els tècnics de la Generalitat han confirmat la presència d'aquesta espècie protegida després de captar-lo amb les càmeres. Només en aquests primers tres mesos de l'any, l'equip de seguiment automàtic del llop ha aconseguit captar sis moments de pas de llops, sense que es pugui determinar que es tracti del mateix exemplar o de diversos. Les imatges més recents són del 4 de març.

Durant el 2015 es van fer nou observacions de llop que els tècnics han considerat fiables, sis al Ripollès i tres a la Cerdanya.

Aquestes fotografien mostren com l'animal és encara present a Catalunya. El departament de Territori i Sostenibilitat va instal·lar el 2015 vuit càmeres fotogràfiques en punts estratègics que han permès obtenir imatges del llop entre la Cerdanya i el Ripollès. Es tracta dels mateixos aparells que utilitza el grup de seguiment de l'ós i es disparen de manera automàtica amb el moviment d'algun animal.

El llop va tornar a Catalunya l'any 2000 i des d'aleshores se n'ha tingut constància cada any. A banda del Ripollès i la Cerdanya, també se n'han vist a l'Alt Urgell, el Berguedà i el Solsonès. A més, s'ha d'afegir el Moianès, on se'l va localitzar l'any 2010. Tot i això, agents rurals descarten que hi hagi població estable.

Tots els llops detectats són d'origen francoitalià i no s'ha localitzat cap animal que provingui de les poblacions ibèriques. Des del 2000 se n'han identificat 14 de diferents, amb un màxim de cinc individus coexistint l'any 2008. N'hi ha que només s'han detectat un any i d'altres que s'han anat localitzant en anys successius, alternant-se amb períodes d'absència. Per aquest motiu, asseguren els tècnics, no es pot concloure que hi hagi una població establerta, sinó més aviat individus dispersos. Tampoc es té constància de cap reproducció.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut