Detecten la presència d'un llop al Port del Comte

Seria el responsable d'atacs a ramats d'ovelles a finals d'estiu

RedaccióActualitzat

A la serra del Port del Comte hi ha un llop. Així ho han revelat les imatges i els rastres que han observat tècnics del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Es tracta d'un mascle que es mou per aquesta zona, a cavall del Solsonès i l'Alt Urgell. Les imatges es van obtenir amb un parany fotogràfic el desembre passat. A més, rastres de petjades i excrements han permès confirmar la presència d'aquest exemplar. Precisament són els excrements el que ha permès confirmar que es tracta d'un mascle.

 

El llop seria el responsable dels atacs a ramats d'ovelles a finals de l'estiu. La Generalitat compensarà els pastors, d'acord amb un programa similar al que s'aplica amb l'os bru. Es tracta dels primers atacs confirmats d'un llop al bestiar a Catalunya des del 2010, quan es va detectar un cas semblant a la zona de la serra del Cadí.

No és el primer cop que es constata la presència del llop, de nom científic Canis lupus, a Catalunya: des del 2000 se n'han detectat exemplars que es mouen a banda i banda del Pirineu Oriental. El treball conjunt de diverses unitats, com la d'Agents Rurals, i la col·laboració amb diferents entitats ha permès detectar els dos vessants del Pirineu Oriental tres llops diferents, tots mascles i d'origen alpí (francoitalià). Un dels tres seria el que s'ha observat al Port del Comte.

La Generalitat de Catalunya no té en marxa ni preveu impulsar cap programa de reintroducció del llop, però alguns exemplars erràtics entren, de tant en tant, dins del territori català. És per això que a dia d'avui no es pot parlar d'una població establerta de llop a Catalunya, sinó més aviat d'alguns individus dispersos.

ARXIVAT A:
Ciència
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut