Jordi Graupera després de conèixer els resultats de les primàries
Jordi Graupera després de conèixer els resultats de les primàries

Graupera guanya per àmplia majoria les primàries independentistes a Barcelona

L'impulsor de les primàries obté el 77% dels vots i no haurà d'anar a la segona volta

RedaccióActualitzat

El doctor en Filosofia Jordi Graupera és el guanyador de les primàries independentistes per a l'alcaldia de Barcelona que s'han celebrat aquest cap de setmana.

Graupera s'ha imposat amb un 79% dels suports, amb 7.715 dels 9.733 vots vàlids que han arribat a les urnes. En segon lloc ha quedat Adrià Alsina, amb 1.933 vots.

No caldrà, doncs, segona volta, per escollir el cap de llista de la candidatura que impulsa Primàries BCN. 

 

 

La segona volta de votacions haurà de servir per escollir la resta de membres de la llista. Es farà entre el 21 i el 23 de desembre. Cada elector podra votar 12 candidats entre els 36 més votats en la 1a volta.

La participació ha estat la més alta d'un procés de primàries celebrat a la ciutat de Barcelona.

 

 

Després de conèixer els resultats, Graupera ha recordat que no existeix cap partit barceloní que hagi presentat mai "candidats amb tant d'aval social, amb tanta participació al darrere i amb tant debat al darrere i amb tant lligam entre votants i acció política".

"Avui comença una nova manera de fer política en aquesta ciutat i l'hem feta entre tots"

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie ha fet una crida a la participació en la segona volta de les primàries, encara que el cap de llista ja estigui escollit. "És tan important com la primera", ha remarcat. 

Paluzie ha criticat la llei electoral catalana i ha defensat que l'entitat que presideix ha impulsat les primàries perquè volen "fer les coses d'una altra manera".

"Una manera d'ampliar la base és demostrar que els independentistes volem trencar amb aquelles mancances de qualitat democràtica que arrosseguem de la transició espanyola i que el Parlament autonomista ha estat incapaç de canviar"

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependènciaANC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut