Girona celebra un minut de silenci en suport les víctimes dels atemptats terroristes i condemna els atacs

Girona celebra un minut de silenci en suport les víctimes dels atemptats terroristes i condemna els atacs

Girona celebra un minut de silenci en suport les víctimes dels atemptats terroristes i condemna els atacs

Actualitzat
El minut de silenci a Girona per condemnar els atemptats, on aquest 18 d'agost del 2017 hi han pres part centenars de persones, convocades per l'Ajuntament, la Generalitat i la Subdelegació de l'Estat

El minut de silenci a Girona per condemnar els atemptats, on aquest 18 d'agost del 2017 hi han pres part centenars de persones, convocades per l'Ajuntament, la Generalitat i la Subdelegació de l'Estat (Horitzontal)

ACN Girona.-Girona s'ha sumat als actes de suport a les víctimes dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils d'aquest dijous amb un minut de silenci davant de l'edifici de la Generalitat. Centenars de persones s'han aplegat a la convocatòria per condemnar els atacs i mostrar la seva solidaritat amb les víctimes. L'alcaldessa, Marta Madrenas, ha llegit un manifest en el qual ha rebutjat les accions terroristes i ha transmès "escalf i estima cap a les víctimes, als seus familiars i amics". "El terrorisme vol amenaçar la societat de convivència de Catalunya, Europa i gran part del món", ha dit tot afegint que "nosaltres no permetrem posar en crisi el nostre model de pau i llibertat". En aquest sentit, ha assegurat que "ni el Yhadisme, ni cap mostra de terror podran canviar la nostre ferma voluntat de viure en unes ciutats i pobles oberts, tolerants i respectuosos".

"Serem invencibles davant del terror que provoquen aquest atemptat", ha assegurat Madrenas durant la lectura del manifest. La ciutat ha volgut mostrar tot el seu suport a les víctimes i als seus familiars i ha condemnat enèrgicament els atemptats. Durant la lectura del manifest, també han agraït l'actuació dels cossos d'emergències, mèdics, de seguretat i a tots aquells que ajudat en les tasques. "Abans de Barcelona, han estat moltes ciutat les que han patit la barbàrie del terrorisme", ha dit. "Ara ens ha tocat de més a prop i seguirem lluitant units, amb totes les ciutats i països del món que defensem la democràcia, la llibertat i la pau", ha afegit. Centenars de persones s'han aplegat a l'acte, que ha comptat també amb la presència del delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús; el vicepresident de la Diputació, Miquel Noguer; diversos regidors, diputats i senadors gironins així com representants dels cossos de seguretat; el cònsol general del Marroc a Girona, Brahim Baddi i el representant de la comunitat musulmana a Girona, Mohamed Sabouni. Com a mostra de suport, les banderes de l'Ajuntament onegen a mig pal des d'avui.