L'exportaveu de Ciutadans al Congrés Juan Carlos Girauta
L'exportaveu de Ciutadans al Congrés anirà de número 3 a les eleccions europees pel partit d'extrema dreta (Gustavo Valiente / Europa Press)

Girauta fitxa per Vox, el quart partit on milita després de Ciutadans, PP i PSC

L'exportaveu de Ciutadans al Congrés anirà de número 3 a les eleccions europees pel partit d'extrema dreta

RedaccióActualitzat

L'exdirigent de Ciutadans Juan Carlos Girauta ha fet un salt de partit i anirà de número 3 a la llista de Vox a les eleccions europees. El president del partit d'extrema dreta, Santiago Abascal, ho proposarà al congrés de la formació aquest cap de setmana.

Girauta, que va ser diputat i portaveu de Ciutadans al Congrés entre 2016 i 2019, inicia nova etapa al quart partit diferent on milita al llarg de la seva vida.

A més de Ciutadans, de jove havia militat al PSC, i posteriorment va anar a les llistes del PP en les eleccions municipals de 2003 a Castelló d'Empúries, on no va resultar electe; tampoc ho va ser en les catalanes del 2003 i en les generals del 2004, en què es va presentar a les llistes dels populars per Girona.

A més, el 1976, en plena Transició, havia estat vinculat a la Jove Guàrdia Roja, les joventuts maoistes del Partit del Treball d'Espanya.

"És un honor per a mi", ha dit en declaracions a la premsa quan s'ha sabut la notícia que passarà a formar part de les llistes de l'extrema dreta. Girauta anirà previsiblement darrere de Jorge Buxadé i Hermann Tertsch a les europees, que repetiran com a cap de llista i número dos, respectivament.

Girauta i Rivera en un ple al Congrés
Girauta amb Albert Rivera en un ple al Congrés, en una imatge d'arxiu (ACN/Bernat Vilaró)


Eurodiputat i portaveu de Ciutadans al Congrés

L'advocat, periodista i escriptor es va vincular a Ciutadans el 2009. Després de les eleccions europees del 2014 va ser elegit eurodiputat juntament amb Javier Nart, i un any després va fer el salt a la política nacional i va anar de cap de llista per Barcelona al Congrés.

El 2019 va repetir de número u de Ciutadans, però aquest cop per Toledo, una decisió que va atribuir a l'afartament de la situació política catalana i el procés. Va aconseguir escó, però va abandonar el rol de portaveu en favor d'Inés Arrimadas.

A la repetició electoral del mateix any ja no va obtenir escó, després de la desfeta del partit en l'àmbit estatal. Al cap d'uns mesos es va donar de baixa com a afiliat de la formació, concretament després que Ciutadans pactés amb el govern de Pedro Sánchez per prorrogar l'estat d'alarma. Va ser llavors quan va començar a assistir a mítings de Vox amb certa regularitat.

 

 

ARXIVAT A:
Vox
Anar al contingut