Ciutat del Vaticà

Francesc diu que si l'Església no proclama Jesús "ens convertirem en una ONG pietosa, però no en l'esposa del Senyor"

En la seva primera homilia com a papa, Francesc ha dit que si l'Església no proclama Jesús "ens convertirem en una ONG pietosa, però no en l'esposa del Senyor". El papa ha destacat també que quan els fidels caminen sense la Creu, edifiquen sense la Creu i professen sense la Creu, "no som deixebles del Senyor".

RedaccióActualitzat
Jorge Mario Bergoglio ha fet aquesta tarda la seva primera missa com a papa Francesc. Acompanyat per la resta dels 114 cardenals, el pontífex ha entrat dins la Capella Sixtina per oficialitzar la cerimònia, que s'ha fet en llatí i amb algunes lectures en italià. De dos en dos, els cardenals han besat l'altar. El mateix ritual ha seguit Francesc, que ha fet la volta a l'altar amb l'encenser.

En la seva primera homilia com a papa, Francesc ha dit que si l'Església no proclama Jesús "ens convertirem en una ONG pietosa, però no en l'esposa del Senyor". El papa ha destacat també que quan els fidels caminen sense la Creu, edifiquen sense la Creu i professen sense la Creu, "no som deixebles del Senyor". "Podem ser mundans, podem ser bisbes, sacerdots, cardenals, papes, etc, però no deixebles del Senyor".

Amb aquesta missa es tanca el conclave que dimecres va escollir el papa.

El seu primer dia com a papa, Francesc l'ha començat amb una oració privada a l'església romana de Santa Maria Major, i, en concret, davant la marededéu, de la qual és molt devot.

Després ha anat a l'hostal on es va allotjar els dies previs al conclave per recollir les seves coses i pagar. "Per donar exemple", ha explicat el portaveu del Vaticà, Federico Lombardi. Des de la seva elecció, el papa s'allotja a la residència de Santa Marta, dins del Vaticà.

Després de la missa, anirà a l'apartament papal del Palau Apostòlic. Se'n traurà el precinte i començaran les obres per condicionar-lo. Fins aleshores el papa s'allotjarà a la residència de Santa Marta.

El pontífex engega així una intensa agenda aquests primers dies de pontificat, en el qual haurà d'afrontar la situació generada a l'Església després dels escàndols financers, del robatori de documents i d'abusos sexuals a menors. La missa solemne d'inici del seu pontificat, però, serà dimarts vinent, 19 de març, festivitat de Sant Josep.

El papa visitarà Benet XVI, però "no aquests dies"

Després de ser escollit, Jorge Mario Bergoglio va trucar per telèfon al seu predecessor, Benet XVI. També té previst visitar-lo a Castel Gandolfo. Ara bé, no ho farà en les properes hores com s'havia dit. "Ho farà, però no aquests dies", ha explicat el portaveu del Vaticà, Feredico Lombardi.

El jesuïta argentí Jorge Mario Bergoglio s'ha convertit en el successor de Benet XVI al capdavant de l'Església catòlica, prenent el nom de Francesc, en record de sant Francesc d'Assís, considerat l'ambaixador dels pobres, de la humilitat i la reconciliació. Després de la seva elecció --plena de sorpreses, perquè no figurava entre els papables, és el primer papa americà i també el primer papa jesuïta-- va demanar als fidels que preguessin perquè Déu el beneís i es va inclinar davant d'ells. Des de la balconada de la basílica de Sant Pere, Francesc també va donar un missatge d'unió i fraternitat de l'Església i a favor de l'evangelització i va buscar la complicitat de la gent.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut