França redueix la pena d'una dona condemnada per matar el marit, que la maltractava

La seva defensa i l'opinió pública ho consideren defensa pròpia

RedaccióActualitzat

Hollande no ha indultat Jacqueline Sauvage, però li concedeix una reducció de pena que li permetrà demanar la llibertat condicional d'aquí poques setmanes. El president ha buscat així l'equilibri entre respondre a la demanda de 400.000 persones que havien firmat a favor de l'alliberament de la dona i no desautoritzar la justícia.

Sauvage, de 68 anys, va ser jutjada i condemnada, dues vegades, a deu anys de presó per haver matat el seu marit, amb tres trets d'escopeta per l'esquena. Va ser el final a 47 anys d'abusos, maltractaments, violacions i pallisses. No només a ella, sinó també a dues de les seves tres filles. Elles van aconseguir portar la causa fins a l'Elisi per demanar la clemència presidencial d'Hollande.

El "cas Sauvage" ha llançat el debat a França sobre la necessitat d'una reforma legal que protegeixi més les dones maltractades, amb una valoració diferent dels atenuants. A França s'estima que més de 200.000 dones són víctimes de la violència de les seves parelles, però només un 15% ho arriba a denunciar.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut