França detecta el primer cas de la variant britànica de coronavirus
Passatgers de l'Eurostar arribant a la Gare du Nord, aquest dimecres a París (Reuters)

França registra el primer cas de la variant del coronavirus detectada al Regne Unit

És una variant que podria haver-se generat en persones immunodeprimides, i ja l'han detectada en altres països europeus com Itàlia i Dinamarca, i també al Japó

RedaccióActualitzat

Aquest divendres s'ha conegut el primer cas detectat a França de la variant de coronavirus més contagiosa identificada al Regne Unit.

És un ciutadà francès que el dia 19 va tornar de Londres, on resideix habitualment, i l'han diagnosticat a la ciutat de Tours, al centre de França.

Segons les autoritats sanitàries franceses, l'home no té símptomes de Covid-19, i s'ha hagut de confinar a casa seva.

Aquest dissabte també s'ha sabut que a Espanya han identificat quatre casos de la nova soca i que hi ha tres casos sospitosos més.

La nova variant del coronavirus es va detectar per primera vegada a l'octubre al Regne Unit i s'ha vist que té fins a un 70% més de potencial de contagi que el coronavirus original. Però no va ser fins el 19 de desembre que va saltar l'alarma a Anglaterra i es va confinar Londres i el sud-est d'Anglaterra per evitar-ne l'expansió.

De seguida alguns països europeus van tallar les comunicacions aèries amb el Regne Unit, però se'n van començar a detectar casos en diferents països del continent. Els últims, a França aquest dissabte. 

Aquesta soca del virus també s'ha localitzat en altres continents. Aquest divendres s'ha localitzat al Japó, precisament en 5 viatgers procedents del Regne Unit, tots asimptomàtics.

Fins ara se sap que que es propaga més ràpid perquè és més contagiós, però no es donen casos clínics més greus. Els investigadors defensen que les vacunes continuaran sent eficaces. I en el pitjor dels casos es podrien reformular, com també els nous fàrmacs basats en anticossos.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut