Fotos de gatets a canvi de multes, la idea d'una biblioteca per recuperar usuaris i llibres

Tens fotos de gatets? A la biblioteca pública de Worcester, a Massachusetts, condonen les sancions als usuaris que retornen tard o en mal estat els llibres en préstec a canvi de fotografies de felins

RedaccióActualitzat

Has perdut un llibre de la biblioteca pública? T'ha caigut un cafè sobre el llibre i s'ha fet malbé? Situacions com aquestes han deixat de ser una catàstrofe a Worcester, als Estats Units.

Han posat en marxa la campanya "March meowness. Felines for fee forgiveness" ("Març de miols. Gats per la condonació del deute").

Una graciosa iniciativa que pretén animar els usuaris de la biblioteca pública a confessar tots els llibres que no s'han recordat de retornar a temps o els que han fet malbé.

Durant tot el mes de març poden anar a la seva biblioteca, confessar "el delicte" i evitar pagar la sanció corresponent. Què han de fer a canvi? Enviar a la biblioteca fotografies de gats.

S'accepten imatges de gats de qualsevol raça, edat o sexe. Pot ser el gat de la família o el gat del veí, fins i tot gats de refugis. Les fotografies només han de complir un requisit: els gatets han de ser encantadors. O no.

Petits, grans, de raça europea, persa o siamesos, tots els gats són benvinguts (Pexels/Efe Gür)

Els promotors de la iniciativa volen aconseguir que els morosos perdin la por, s'atreveixin a confessar que no van tornar aquest o aquell llibre i així "aconseguir que tothom torni a la biblioteca". Fins ara la possible sanció a què haurien de fer front els feia tirar enrere.

Des que es va posar en marxa la campanya "Març de miols", la biblioteca pública de Worcester ja ha rebut centenars de llibres retornats a destemps i també centenars de fotografies de felins de la comunitat.

 

Aquesta mateixa biblioteca ha fet un muntatge combinant l'exposició dels centenars de fotografies de gats rebudes amb un dels mems amb protagonistes felins més coneguts:

 

@worcesterpublib March Meowness in full effect! Do you see your kitty? #marchmeowness #worcesterma #mywpl #worcesterpubliclibrary #fyp? #fyp #foryoupage #foryourpage #catstagram #catsoftiktok #CapCut #tiktok #funny #viral #trending ? original sound - Worcester Public Lib

 

Els bibliotecaris seran comprensius amb els llibres que hagin patit accidents domèstics, tant se val qui els hagi provocat (iStock)

I sí, si algú s'ho pregunta, a la biblioteca també acceptaran excuses com que "el llibre el va destrossar el meu gos a mossegades". És el març dels gats, però s'accepten malifetes d'altres animals domèstics, encara que siguin els antagonistes tradicionals.

 

 

Anar al contingut