Concentració al Palau de la Generalitat reclamant la fixesa dels treballadors interins (ACN/Maria Aladern)
Concentració al Palau de la Generalitat reclamant la fixesa dels treballadors interins (ACN/Maria Aladern)

Fixen els criteris del concurs de mèrits dels interins: l'experiència pesarà un 60%

Govern i sindicats acorden els criteris del concurs de mèrits que s'aplicaran als treballadors amb més antiguitat per estabilitzar la plaça

Enllaç a altres textos de l'autor Pilar Abril

Pilar Abril Novella

Subcap de la secció d'Economia d'Informatius de TV3

@MPilarAbril

El procés per estabilitzar l'ocupació pública a Catalunya va agafant cos. Després de quatre reunions, el govern i els sindicats representats a la taula de la funció pública han acordat que l'experiència representarà el 60% de la nota en el concurs de mèrits al qual podran accedir al voltant de 9.563 treballadors (interins i personal laboral) que van començar a treballar abans de l'1 de gener del 2016.

Es tindrà en compte no només l'experiència a la plaça ocupada sinó l'acumulada durant la seva trajectòria laboral a la funció pública, fins i tot a altres administracions. També es valorarà haver superat un concurs d'oposició sense haver obtingut plaça (24%), els coneixements de català (10%) i les competències en tecnologies de la informació i la comunicació (6%).

Tot i que la via excepcional del concurs de mèrits també s'aplica al personal docent i sanitari (12.644 i 5.357 places, respectivament), el seu accés es regula per la seva normativa sectorial i, per tant, queden exclosos d'aquest acord.

Protesta d'interins davant del Parlament
Protesta d'interins davant del Parlament (ACN/Aina Martí)

Concurs oposició extraordinari

La taula de la funció pública es tornarà a reunir aquest dijous per començar a negociar el concurs oposició extraordinari que ha d'afectar 2.184 places més. La mateixa via faran servir per estabilitzar 14.769 places de docents i 2.291 de personal sanitari, però aquestes es regulen per la seva pròpia normativa.

En total, l'oferta pública que s'estabilitzarà mitjançant el concurs de mèrits (27.584 places) o amb el concurs oposició extraordinari (19.244 places) arribarà a les 46.828 places.

Hi ha 12.200 places temporals més que es regularitzaran mitjançant una oferta d'ocupació pública ordinària que el govern vol aprovar "al més aviat possible". L'objectiu és situar la taxa de temporalitat per sota del 8% abans que acabi el 2024.

 

 

ARXIVAT A:
Drets laborals
Anar al contingut