Fidel Castro qualifica el Che de "sembrador de consciències"

El convalescent líder cubà, Fidel Castro, ha afirmat, en un article publicat en mitjans oficials, que Ernesto "Che" Guevara "era un predestinat" i un "sembrador de consciències". L'article s'ha publicat el mateix dia en què es retia un multitudinari homenatge a Santa Clara amb motiu dels 40 anys de la mort del "Che".

Actualitzat
"Faig una alto en el combat diari per inclinar-me, amb respecte i gratitud, davant el combatent excepcional que va caure un 8 d'octubre fa 40 anys", comença la breu reflexió de Castro en l'article publicat sota el títol "El Che".

"Li dono gràcies pel que va intentar fer i no va poder al seu país de naixament, perquè va ser com una flor arrencada prematurament del seu tall", diu Castro, que qualifica Guevara com un "sembrador de consciències en la nostra Amèrica i al món".

"Era un predestinat, però ell no ho sabia. Combat amb nosaltres i per nosaltres", afegeix el cap de la revolució, de 81 anys, convalescent des del juliol del 2006 per una greu malaltia intestinal que l'ha obligat a delegar el poder al seu germà petit Raúl.

Fidel Castro ha estat el gran absent en l'acte mulitiudinari celebrat a Santa Clara, a uns 300 quilòmetres de l'Havana, on reposen en un mausoleu les restes del comandant, símbol del turisme revolucionari.
Anar al contingut