Felipe González, durant la seva intervenció en l'homenatge a Txiqui Benegas
Felipe González, durant la seva intervenció en l'homenatge a Txiqui Benegas
Sant Sebastià

Felipe González demana combatre el "liquidacionisme dels inventors de pàtries"

L'expresident del govern ha advertit que la legitimitat per governar la té la majoria, però "la legitimitat del vot no pot passar per sobre de la llei o menysprear la llei"

RedaccióActualitzat

L'expresident del govern Felipe González ha demanat "acabar amb l'immobilisme" i combatre "el liquidacionisme dels inventors de pàtries noves cada dos per tres sense tenir en compte el pes de la història".

González ha intervingut en l'homenatge a Txiqui Benegas al palau Kursaal de Sant Sebastià, amb una àmplia representació del PSOE amb Pedro Sánchez al capdavant.

L'expresident del govern ha insistit que "només es construeix un espai públic compartit sobre la base del respecte a la ciutadania", que és "el conjunt de drets i obligacions que permeten ser lliures en les idees o en els sentiments de pertinença". "Només es construeix fraternitat si els sentiments de pertinença o la pluralitat d'idees s'emmarquen en aquest concepte", que, ha dit, és el fonament de la democràcia.

González ha afirmat que "aquest espai que compartim, que s'anomena Espanya només des del 1517", té tendència a "perdre el rumb". Ha destacat que s'ha aconseguit descentralitzar una "Espanya amb vocació centralista històrica", però ha remarcat que es necessita "un poder central" que tingui "el poder suficient per mantenir l'element de cohesió que garanteix la ciutadania al voltant d'uns territoris".

Per això ha apostat per "respectar la diversitat i el sentiment de pertinença al conjunt" d'Espanya i "a cada territori", i construir la convivència sobre el concepte de ciutadania.

Ha advertit que la legitimitat per governar la té la majoria, però "la legitimitat del vot no pot passar per sobre de la llei o menysprear la llei". "Fins i tot per canviar una llei s'ha d'acceptar la llei", ha dit, però ha puntualitzat que no es pot confondre "la llei amb les Taules de la Llei".

 

 

 

Anar al contingut