Felip VI ve divendres a Barcelona perquè "ja no és 1 d'octubre i la sentència s'ha dictat"

El ministre de Justícia qualifica de retorn a la "normalitat" la visita del monarca a la capital catalana, on coincidirà amb el president espanyol, Pedro Sánchez

RedaccióActualitzat

Un retorn a la "normalitat". Així és com ha qualificat el ministre de Justícia espanyol, Juan Carlos Campo, la visita del rei a Catalunya divendres que ve.

Després de la forta polèmica que va generar la seva absència en l'acte del CGPJ del 25 de setembre, s'ha anunciat que Felip VI coincidirà aquest divendres a Barcelona amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Serà a l'acte d'entrega de premis de la nova edició de BNEW, Barcelona New Economic Week, que estarà presidit pel monarca.

En una entrevista a Onda Cero, Campo ha assegurat, en referència a l'absència de Felip VI a la capital catalana en l'acte del CGPJ, que "s'instal·la la normalitat, d'aquí uns dies torna a visitar Barcelona".

I ha afegit:

"Hi ha alguns elements diferencials. Ja no és 1 d'octubre, la sentència s'ha dictat... Crec que com a governants tenim una obligació d'intentar crispar menys la societat. No és un problema de seguretat del rei; esclar que estava assegurada. No hi ha cap problema. Però com a govern tenim l'obligació de fomentar una convivència millor, i estic convençut que el rei és el primer de voler-ho."

 

Campo ha negat que el govern vetés aquella visita per evitar que la presència del monarca es pogués interpretar com una "provocació" i ha justificat aquella decisió per la necessitat de mantenir la "convivència".

El titular de Justícia també s'ha referit a les crítiques per la filtració d'una trucada del monarca al president del CGPJ i del Suprem, Carlos Lesmes, en què li deia que hauria volgut ser a l'acte.

En aquest sentit, ha afirmat que no comparteix les manifestacions del ministre de Consum, Alberto Garzón, sobre el fet que el rei va maniobrar contra el govern de Sánchez. "Aquesta no és la visió del govern, en absolut", ha dit, malgrat que ha recordat que existeix la "llibertat d'expressió".

Divendres, Sánchez i el rei també visitaran junts la "start-up" 3D Factory Incubator, que compleix el seu primer any a la Zona Franca de Barcelona.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ja ha anunciat que no rebria el monarca, i per part de la Generalitat, el vicepresident Pere Aragonès ha confirmat que tampoc ho farà.

 

ARXIVAT A:
MonarquiaBorbons
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut