S'ha convertit en un autèntic prodigi dels escacs (Málaga Hoy / Javier Albiñana)

Faustino Oro, el "Messi" dels escacs veí de Badalona que amb 10 anys ha derrotat Magnus Carlsen

L'argentí, que viu a Badalona amb els seus pares des de fa uns mesos, ja ha aconseguit guanyar dos referents mundials com Magnus Carlsen i Hikaru Nakamura

RedaccióActualitzat

Ha marxat del seu país natal, l'Argentina, sent molt petit i ha aterrat a Barcelona amb un talent estratosfèric per als escacs. És per això que, tot i que encara té deu anys, molts ja anomenen Faustino Oro "el Messi" d'aquest esport.

L'argentí, que viu a Badalona amb els pares des del desembre del 2023, es va aficionar als escacs durant la pandèmia i s'ha convertit en un autèntic prodigi, fins al punt de guanyar en una partida ràpida al millor jugador del món.

Oro i Magnus Carlsen, número 1 del rànquing de la Federació Internacional d'Escacs i campió mundial del 2013 al 2021, es van veure les cares aquest cap de setmana al circuit Bullet Brawl 2024.

I va ser allà on, en una partida en format "bullet", a un minut per jugador, l'argentí va aconseguir vèncer el noruec en 48 jugades. Una victòria que Oro va celebrar amb un fort crit i amb un ball alegre davant de l'ordinador.
 


Tot i superar Carlsen, Oro no es va poder emportar la victòria i va acabar en 21a posició un torneig en què participaven un total de 156 jugadors, amb referents mundials com José Martínez Alcántara, Daniel Narodistky o Hikaru Nakamura.

Precisament la victòria final va ser per a aquest últim, a qui el jove argentí també va guanyar en una altra competició que es va disputar fa poc.


Un prodigi dels escacs

Faustino Oro ha estat campió en les categories sub-8, sub-9 i sub-10. Actualment, és el millor jugador del món en la categoria sub-10 i ja acumula 2.330 punts de rànquing estàndard.

L'argentí, amb només deu anys, ha obtingut els títols de Mestre Candidat i Mestre FIDE, i ja compta amb un dels tres requisits necessaris per ser considerat Mestre Internacional.

Oro, a més, ja ha protagonitzat algunes partides molt destacades, com la victòria sobre Rudik Makarian al Mundial de ràpides del 2023 celebrat a Samarcanda (Uzbekistan), considerada com una de les millors de l'any.

ARXIVAT A:
Esports
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut