Tel Aviv

"Fauda", el caos del Pròxim Orient en una sèrie de televisió

La tercera temporada de la sèrie israeliana d'espionatge passa a Gaza i ja ha estat acusada de no mostrar les dues cares del conflicte

Txell FeixasActualitzat

El Pròxim Orient s'ha convertit en un escenari apreciat per les sèries d'espionatge. La tercera temporada de l'exitosa sèrie de televisió israeliana "Fauda" situa l'acció a Gaza i promet aprofundir més en el conflicte, no sense polèmica. Ja ha estat lloada internacionalment i alhora acusada de fer propaganda proisraeliana.

El terme "Fauda", que en àrab significa "caos", també l'utilitzen les forces especials israelianes quan una operació fracassa. Les dues primeres temporades de la sèrie de Netflix tenien lloc principalment a la Cisjordània ocupada. Aquesta vegada, els coautors, Avi Issacharoff i Lior Raz, han volgut explicar la història d'un esquadró israelià que pretén decapitar la facció islamista Hamas i deixa Cisjordània per infiltrar-se allà on realment governa, a Gaza
 

Els coautors de "Fauda", Avi Issacharoff i Lior Raz (Reuters)

 

El plató triat és una central elèctrica de Tel-Aviv, que simula ser els túnels per on els soldats entren des d'Israel cap a la Franja. Lior Raz, que a banda de ser el coautor també interpreta el personatge principal, insisteix en el repte de mostrar el conflicte des del punt de vista israelià i palestí:

 

"No intentem canviar el món. No ho podem fer. El que intentem és que la gent d'arreu entengui el costat israelià i que Israel entengui el bàndol palestí."

 

Rodatge de la tercera temporada de "Fauda" (Reuters)

 

Alguns crítics denuncien que no es mostren les dues visions, que s'amaga l'ocupació i s'iguala el patiment d'un conflicte asimètric. El creador Avi Issacharoff reconeix que no poden negar la seva perpectiva personal israeliana:

 

"Al capdavall, Lior i jo som jueus, israelians, sionistes. No podem ser justos. No es tracta d'una narrativa conjunta."

 

La tercera temporada de "Fauda" aprofundeix en el conflicte entre Israel i Palestina (Reuters)

 

Els experts anticipen que la nova temporada agradarà als palestins, però bàsicament a aquells que són detractors de Hamas. La sèrie és bilingüe, amb guions en hebreu i en àrab, i ha estat elogiada internacionalment pel seu realisme.

ARXIVAT A:
IsraelPalestinaTelevisió
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut