El matí de Catalunya Ràdio

Fariñas tem que el govern espanyol se suavitzi amb Cuba pels interessos econòmics

El dissident cubà Guillermo Fariñas ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que tem que el govern espanyol suavitzi la seva posició cap a Cuba atenent als seus interessos econòmics. Fariñas, que no va poder anar a Estrasburg per recollir el premi Sàkharov atorgat pel Parlament Europeu, ha demanat a la Unió Europea que no es deixi enganyar per les reformes econòmiques engegades pel règim castrista.

Actualitzat
El dissident cubà Guillermo Fariñas, premi Sàkharov a la llibertat de consciència atorgat pel Parlament Europeu, ha denunciat a "El matí de Catalunya Ràdio" el temor que la diplomàcia espanyola suavitzi la seva posició cap al règim castrista pels interessos econòmics a l'illa.

Fariñas també considera que l'alliberament d'algunes desenes de presos polítics amb la intervenció de l'Església no va ser un autèntic diàleg perquè el govern no es va voler asseure amb l'oposició.

El dissident ha afegit que té por que hi hagi una nova onada repressiva de les autoritats cubanes quan s'adonin que el món no ha caigut en la trampa i que es manté la fermesa contra el règim.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut