Barcelona

Familiars de Bartomeu Muñoz aconsegueixen 400.000 euros del mig milió de la fiança

Familiars i amics de l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, han fet una col·lecta popular per intentar reunir la fiança que el jutge Baltasar Garzón li ha imposat per sortir de la presó. Ja han aconseguit gairebé 400.000 euros del mig milió requerit. Garzón va dictar la fiança en considerar que ja no hi ha risc de destrucció de proves ni de fugida. L'advocat de Bartomeu Muñoz, Fermí Morales, ha assegurat a Catalunya Ràdio que tenen la intenció de "retornar els diners quan es pugui".

Actualitzat
El lletrat considera que la fiança és alta, tot i ser la meitat del que van pagar els antics càrrecs de CiU Alavedra i Prenafeta. Encara no se sap quan podrà sortir Muñoz de la presó, però el seu advocat espera que pugui passar el dia de Nadal a casa seva.

Fermí Morales ha explicat que els familiars de Muñoz tenen la intenció de tornar els diners a aquells que participin en la col·lecta. També s'estan buscant avals bancaris sobre immobles propietat de Bartomeu Muñoz per fer front al pagament.

L'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet ha de pagar una fiança de mig milió d'euros. Un cop en llibertat, haurà de personar-se al jutjat d'instrucció cada 15 dies i sempre que se'l requereixi. No podrà sortir del país sense consentiment judicial.

Després de la posada en llibertat de Bartomeu Muñoz, només quedarà a la presó l'exdiputat socialista Lluís Andrés Garcia, àlies "Luigi", considerat el presumpte cervell de la trama.

La resta d'imputats han anat sortint després d'haver pagat les fiances corresponents. Els exalts càrrecs de CiU Macià Alavedra i Lluís Prenafeta ho van fer després d'abonar un milió d'euros cadascun. L'expresident del Grup Espais, Lluís Casamitjana, i el de Proinosa, Josep Singla, van pagar 500.000 euros. L'exregidor d'Urbanisme de Santa Coloma de Gramanet, Manuel Dobarco, en va pagar 200.000, el doble que el conseller delegat de Limasa Mediterrània, Manuel Carrillo. L'exdirector i gerent de Serveis de Santa Coloma de Gramenet, Pasqual Vela, va sufragar una fiança de 25.000 euros.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut