Mobile World Congress 2017, Barcelona
Mobile World Congress 2017, Barcelona

Faldilla curta, alçada mínima i talla 36, requisits sexistes per les hostesses del Mobile

La UGT denuncia les precàries condicions dels treballadors al Mobile: "discriminació, sexisme i cosificació de gènere"

RedaccióActualitzat

El sindicat UGT ha denunciat aquest divendres les condicions laborals de gran part dels treballadors del Mobile World Congress (MWC), que comença dilluns.

Els treballadors que pateixen més aquestes condicions són hostesses, cambrers i personal de manteniment i neteja. Pel sindicat, els afecten "la precarietat, la discriminació, el sexisme i la cosificació de gènere".

La secretària de Política Sindical de la UGT, Núria Gilgado, ha presentat un informe sobre la precarietat en el congrés de mòbils. L'informe es titula "Precarius World Congress".

Entre altres aspectes, l'estudi indica que, per aspirar a molts llocs de treball, els portals de contractació exigeixen característiques personals "absurdes", com una alçada mínima, tolerància a l'estrès i que siguin persones acostumades a un gran volum de feina.

"Si l'hostessa té una alçada superior a 1,75 metres, cobrarà 7,2 € bruts per hora, però si té una alçada per sota, cobrarà un euro menys per hora."

Gilgado també indica que l'MWC és una "bona oportunitat per a la ciutat de Barcelona", però exigeix a les empreses "còmplices" que "es comprometin a canviar" i que "deixin de prostituir les condicions de milers de persones, especialment els joves".

L'impacte econòmic de l'MWC

En aquesta edició, l'MWC ha creat gairebé 14.000 llocs de treball, cosa que suposa un increment de 700 persones respecte a l'any passat. En l'esdeveniment hi participaran 2.400 empreses i hi assistiran 107.000 visitants de 200 països.

El Mobile va deixar l'any passat 465 milions d'euros a Barcelona; aquest any, s'espera que n'hi deixi 8 milions més.

ARXIVAT A:
Mobile World CongressPrecarietat laboral
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut