Mark Zuckerberg durant una de les seves ponències
Mark Zuckerberg durant una de les seves ponències

Facebook contractarà 3.000 persones per vigilar que no es pengin vídeos violents

La companyia explica que aquestes mesures també "ajudaran a aconseguir millores per eliminar tot el que no permetem a Facebook, com la incitació a l'odi i l'explotació infantil"

RedaccióActualitzat

Facebook contractarà 3.000 persones el pròxim any per supervisar les queixes sobre material inadequat a la xarxa social, com ara vídeos d'assassinats i suïcidis, segons ha explicat el creador de la companyia, Mark Zuckerberg, aquest dimecres.

Zuckerberg ha dit en un missatge a la xarxa social que els treballadors se sumarien a les 4.500 persones que Facebook ja té contractades per revisar els missatges que poden violar els seus termes de servei, i ha explicat aquestes noves mesures:

"Estem treballant per fer que aquests vídeos siguin més fàcils de reportar perquè puguem reaccionar abans."

També ha apuntat que aquestes mesures "ajudaran a aconseguir millores per eliminar tot el que no permetem a Facebook, com la incitació a l'odi i l'explotació infantil".

Zuckerberg ha explicat que "ningú hauria d'estar en aquesta situació", però que, si s'hi està, és necessari "construir una comunitat segura perquè puguin rebre l'ajuda que necessiten".

Aquestes mesures arriben després del ressò que va tenir el cas de Steve Stephens, l'assassí que va retransmetre un crim per l'eina Facebook Live fa unes setmanes. Facebook va trigar a identificar i retirar els tres vídeos de Stephens, un on anunciava el seu pla, un altre on l'executava i un tercer on confessava, i les imatges van estar penjades a la xarxa social durant dues hores abans de ser retirades.

Anar al contingut