A les piscines també cal respectar la distància

Extraescolars amb grups estables, pilotes desinfectades i instruments d'ús exclusiu

Es potenciarà l'exterior, quan sigui possible, i s'hauran de ventilar bé els espais, així com mantenir la distància de seguretat o fer-se l'activitat amb mascareta

Actualitzat

Els centres podran fer activitats extraescolars el curs que ve, però amb mesures de prevenció, segons el pla d'actuació davant de la pandèmia, que ha fet públic el departament d'Educació.

Sobretot, cal mantenir la distància interpersonal d'1,5 metres i portar mascareta quan la naturalesa de l'activitat no ho faci possible. Rentar-se bé les mans abans i després també forma part de les recomanacions bàsiques, així com ventilar bé els espais.

A les activitats extraescolars, hi poden participar infants i adolescents de diferents edats i grups estables. Si el grup de participants és el més constant possible es facilita la traçabilitat, en cas de contagis.

 

A les arts marcials o quan es treballi per parelles, es procurarà que es mantinguin estables durant tot l'entrenament.

En el cas de futbol, bàsquet o altres esports, caldrà desinfectar la pilota després de cada entrenament, que es farà a l'exterior, sempre que sigui possible.

Igualment, s'haurà de netejar el material que s'utilitzi en cada activitat, com anelles o barres de dansa i gimnàs.

 

A les piscines també cal respectar la distància (ACN/Mar Martí)

 

En música, s'ha de procurar que els instruments siguin d'ús exclusiu. Si no és possible, en instruments de vent cal disposar d'embocadura pròpia i s'hauran de desinfectar els que facin servir més d'un alumne.

En natació i activitats aquàtiques, si és possible es prioritzarà l'entrenament en piscines exteriors i, com a la resta, s'ha de garantir una superfície mínima de 2,5 metres quadrats per infant.

Els vestidors només seran utilitzats de manera simultània per un mateix grup. Tant als vestidors com a les dutxes comunitàries caldrà mantenir la distància de seguretat.

ARXIVAT A:
Coronavirus Educació
Anar al contingut