Madrid

Expulsats del judici els familiars de Miguel Ángel Blanco per cridar i ovacionar les paraules del fiscal

Crits, insults i moments de molta tensió al final del judici per l'assassinat del regidor del PP d'Ermua Miguel Ángel Blanco, que ja ha quedat vist per a sentència a l'Audiència Nacional. La presidenta del tribunal ha expulsat de la sala els familiars de la víctima. En la seva intervenció final, els dos etarres acusats, "Txapote" i "Amaia", s'han declarat membres de l'organització terrorista i han dit que no aturaran la seva lluita.

Actualitzat

La presidenta del tribunal que ha jutjat l'exdirigent etarra Francisco Javier García Gaztelu, àlies "Txapote", i la seva companya Irantxu Gallastegi, "Amaia", pel segrest i assassinat de Miguel Ángel Blanco, ha expulsat de la sala els familiars i amics del regidor del PP assassinat que assistien al judici, després d'ovacionar el fiscal i demanar a crits que es faci justícia.

El públic present a la sala, familiars i amics del regidor, han començat a aplaudir quan el fiscal Miguel Ángel Carballo ha acabat el seu informe dient: "No podem comprendre humanament la indiferència dels acusats si no és que es tracta d'una pantalla artificial per salvar la covardia" d'enfrontar-se a aquest judici, que ja ha quedat vist per a sentència.

En ser expulsats, la mare i la germana del regidor assassinat han començat a insultar els acusats i els familiars que estaven entre el públic, i la germana s'ha dirigit a ells dient-los: "Rieu, rieu, que més riuré jo quan vegi els vostres fills podrint-se a la presó".

"Txapote" i "Amaia", per la seva banda, s'han declarat membres d'ETA en la seva intervenció final i han dit que no aturaran la seva lluita.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut