Exballarines de Lizzo l'acusen d'assetjament sexual i de ficar-se amb el seu pes

La cantant de soul sempre ha fet bandera del seu cos no normatiu

RedaccióActualitzat

Tres exballarines de Lizzo, la cantant de soul nord-americana, l'han denunciat per assetjament sexual i crear un ambient de treball hostil durant l'actual gira de la cantant.

Segons la demanda, les ballarines han estat exposades a una "atmosfera obertament sexual que impregnava el seu lloc de treball", inclosos moments on "la nuesa i la sexualitat" eren el centre de tot. La demanda diu que van ser "forçades a suportar comportaments sexuals denigrants" i "pressionades per participar en espectacles sexuals pertorbadors" entre el 2021 i el 2023.

En la demanda, les ballarines fan referència a una nit a Amsterdam on Lizzo hauria demanat a les seves treballadores que toquessin unes artistes despullades que actuaven al club on eren tots plegats. Una de les demandants es va sentir pressionada i va dir que si no ho feia, creia que podria "malmetre el seu futur dins de l'equip".

Les ballarines també diuen que Lizzo es va adreçar a una d'elles de manera ofensiva en relació amb el seu pes i li va exigir que expliqués detalls personals i íntims sobre el seu augment de pes i el diagnòstic d'un trastorn alimentari.


Ballarines captades en un concurs

Dues de les demandants van començar a treballar amb Lizzo perquè van guanyar el reality show d'Amazon Prime del 2021 "Watch Out for the Big Grrrls", un concurs on es pretén donar visibilitat i oportunitats laborals a noies de talles grans. La tercera demandant va ser contractada per participar en un videoclip i després va continuar per fer la gira de concerts.

Cap d'aquestes ballarines ja no forma part de l'equip de Lizzo. Dues van ser acomiadades a la primavera d'aquest any i l'altra va renunciar just després.


Contradicció amb el seu discurs públic

A més de la cantant, la demanda també inclou la cap de ballarines, Shirlene Quigley, i l'empresa gestora, Big Grrrl Big Touring Inc. Denuncien que, a més d'assetjament sexual, també van produir-se episodis d'assetjament religiós i mofa per qüestions de pes.

Segons l'advocat de les ballarines, la manera en què Lizzo i el seu equip tracten els seus artistes sembla anar en contra de tot el que Lizzo defensa públicament a les seves xarxes socials:

 

A més, la demanda acusa l'equip de producció de la companyia Big Grrrl Big Touring, Inc. de discriminació racial. Segons les demandants, es tractava de manera diferent els treballadors segons el seu color de pell, i a les persones negres se les acusava de ser "mandroses, poc professionals i amb males actituds", i que aquests estereotips s'usaven per "denigrar i desanimar" les dones negres.


Diva del soul

Lizzo és una cantant de soul de veu trencada i poderosa. La seva música també es pot encabir dins el disco i té temes de hip-hop. Ha publicat quatre àlbums d'estudi, el primer el 2013, i l'èxit internacional li va arribar el 2019, amb el seu tercer disc, "Cuz I Love You". Precisament aquell any va actuar a Barcelona dins del Primavera Sound del 2019.

La cantant sempre ha fet bandera de tenir un cos no normatiu, amb una càrrega sexual que fins ara semblava exclusiva de les persones sense sobrepès. A més dels seus temes, que destaquen pel positivisme, Lizzo té la seva pròpia marca de roba interior.

ARXIVAT A:
Assetjament sexual Música
Anar al contingut