La imatge mostra una bomba semblant a la desactivada a Dortmund.
La imatge mostra una bomba semblant a la desactivada a Dortmund.
Berlín

Evacuen 20.000 persones a Alemanya per una bomba de dues tones de la II Guerra Mundial

Les autoritats de la ciutat alemanya de Dortmund han evacuat 20.000 persones després de descobrir una bomba britànica d1,8 tones de la II Guerra Mundial. D'acord amb el diari "Die Welt", els residents d'un hospital i els d'una llar d'avis han hagut d'abandonar tots els edificis del barri de Hombruch.

RedaccióActualitzat

Les autoritats de la ciutat alemanya de Dortmund han evacuat 20.000 persones després de descobrir una bomba britànica d'1,8 tones i tres metres de llarg de la Segona Guerra Mundial. L'artefacte s'ha pogut trobar, a gairebé dos metres de profunditat, gràcies a l'anàlisi d'unes imatges aèries en una zona industrial. Comptava amb tres detonadors mecànics.

D'acord amb el diari "Die Welt", tant els residents, com els treballadors d'un hospital i una llar d'avis han hagut d'abandonar tots els edificis del barri d'Hombruch. Només per evacuar els pacients s'han necessitar prop de 150 vehicles. Es tracta del major operatiu d'aquestes característiques a Dortmund des de la fi de la Segona Guerra Mundial.

Un dispositiu similar es va trobar fa dos anys al riu Rin, a prop de la ciutat de Coblença. Llavors, van ser 45.000 les persones evacuades de la zona com a mesura de prevenció. I és que la troballa de bombes de la Segona Guerra Mundial segueix sent relativament freqüent a Alemanya i, molt sobretot, a Berlín, una ciutat que va ser intensament bombardejada pels aliats durant la contesa i que, per les característiques del seu sòl, conserva enterrats molts artefactes que no van arribar a explotar llavors.

Anar al contingut