Representants d'Aralar, Patxi Zabaleta, de l'esquerra abertzale, Rufi Etxeberria, i EA, Pello Urizar. (Foto: EFE)
Els representants d'Aralar, l'esquerra abertzale i EA durant la presentació. (Foto: EFE)
Sant Sebastià

Euskal Herria Bildu, nova marca de la coalició abertzale per conquistar Ajuria Enea

L'esquerra abertzale ha presentat aquest diumenge la marca amb què participarà en les pròximes eleccions basques juntament amb Eusko Alkartasuna, Aralar i Alternatiba. I aquesta vegada es planteja un objectiu de màxims: convertir el seu candidat en lehendakari.

RedaccióActualitzat
Les principals espases de l'esquerra abertzale han volgut ser aquest diumenge a la presentació d'Euskal Herria Bildu, la nova marca amb què ha decidit concórrer a les pròximes eleccions autonòmiques basques de la mà d'Eusko Alkartasuna, Aralar i Alternatiba.

Amb una posada en escena molt calculada, només han descrit l'aliança sobiranista com una aposta d'esquerres i pel dret a decidir. Al nou logotip hi predomina el verd i apareix el mapa d'Euskadi. 

L'esquerra abertzale ja té a punt tota la maquinària per a una cita que es planteja decisiva per tornar al Parlament basc, i aquesta vegada amb un objectiu de màxims: convertir el seu candidat en lehendakari. El secret més ben guardat, qui presentarà la coalició com a candidat a ocupar el palau d'Ajuria Enea, no es revelarà fins a finals de mes. Descartat Arnaldo Otegi, que és a la presó, es busca un perfil de gestió i no s'exclou que sigui una dona.

El món abertzale ha tirat pel dret i no ha esperat a veure què passa amb la legalització del seu partit, Sortu, que ara està en punt mort als tribunals.
Anar al contingut