Estrenes de cinema: Sorrentino amb Maradona i els nous caçafantasmes animen la cartellera

Dues potents produccions catalanes també arriben a les sales de cinema: "El amor en su lugar", de Rodrigo Cortés, i "Sis dies corrents", de Neus Ballús. I per a un públic més familiar i en versió en català: "Mironins" i "La fada de les estacions"

Actualitzat

La cartellera torna a renovar-se i, novament, amb molt bones propostes. Com el Paolo Sorrentino més personal i recordant Maradona, el retorn dels caçafantasmes o dues grans estrenes catalanes, "Sis dies corrents", de Neus Ballús, i "El amor en su lugar", de Rodrigo Cortés. Totes dues amb participació de TV3.

"Fue la mano de Dios"

Dirigida per Paolo Sorrentino
Drama. Itàlia. 130 minuts

Maradona, Nàpols i Paolo Sorrentino. L'oscaritzat director italià signa el seu film més íntim, personal i contingut. Un deliciós retrat d'adolescència del mateix Sorrentino, de la seva ciutat natal, dels pares i família i de la passió pel cine. Drama, rialles i la mà i la figura de Maradona sempre com a rerefons, com també la de Fellini.


"Cazafantasmas: Más allá"

Dirigida per Jason Reitman
Fantàstic. Estats Units. 124 minuts.

També ens remet als anys 80 un retorn fantàstic, el dels caçafantasmes. Una seqüela que en recupera el llegat i el lliga a les noves generacions, entretenint i emocionant, amb homenatges al desaparegut Harold Ramis, del director Jason Reitman al seu pare, creador de la saga, i presència dels herois originals. Un avís: que ningú marxi abans del final dels títols de crèdit.


"El amor en su lugar"

Dirigida per Rodrigo Cortés
Drama. Producció catalana amb participació de TV3. 103 minuts.

Viatge fins al drama del gueto de Varsòvia. D'entre els 400.000 jueus polonesos confinats pels nazis, una petita companyia de teatre mira de fer que la vida i la funció continuïn. Drama emotiu i ple de reptes tècnics, plans seqüència, rodatge en temps real i banda sonora en directe.


"Sis dies corrents"

Dirigida per Neus Ballús
Comèdia social. Producció catalana amb participació de TV3. 85 minuts.

I per reptes experimentals els de Neus Ballús, que segueix durant una setmana un equip de tres lampistes molt especial. Un es jubila i qui l'ha de substituir no fa el pes al tercer en discòrdia. Una oda a la concòrdia i la diferència, mig ficció mig realitat, mig comèdia mig cine social amb premis a festivals com Locarno o Valladolid.


"La família perfecta"

Dirigida per Arantxa Echevarría.
Comèdia. Espanya. 110 minuts.

Amb un repartiment que compta amb Belén Rueda i José Coronado, la comèdia relata la història de dues famílies molt diferents que s'ajunten per amor. La pel·lícula posa en dubte l'esquema de família perfecta comparant un estil de vida poc convencional amb un de políticament correcte.

 

"Mironins"

Dirigida per Mikel Mas Bilbao i Celia Rico Clavellino
Animació. Coproducció catalana amb participació de TV3. 56 minuts. Goya, Gaudí, emissió en format de sèrie a TV3 al Nadal.

Amb 3 gotes de pintura sorgides dels quadres de Joan Miró a "Mironins", nominada als Goya i als Gaudí, i que aviat emetrà el Super 3 en format de sèrie.


"La fada de les estacions"

Dirigida per Arnaud Demuynck
Animació. França. 52 minuts.

Dolça, divertida i rebel. Parla de les responsabilitats i de la importància de l'esforç per aconseguir el que volem. La fada de les estacions li ensenyarà a la protagonista les meravelles de la natura.


"Clifford. El gran perro rojo"

Dirigida per Walt Becker
Animació familiar. Estats Units. 97 minuts.

Una animació divertida per gaudir en família on la màgia és la protagonista.


"Mothers"

Dirigida per Myriam Bakir
Documental. A cinemes i a Filmin.

La legislació del Marroc tipifica com a delicte les relacions sexuals fora del matrimoni, una dona pot anar a presó si es queda embarassada sense estar casada. Moltes dones joves es troben en una situació de vulnerabilitat i, sovint, no s'atreveixen a explicar l'embaràs a les seves famílies per por al rebuig. Bakir intenta denunciar aquesta situació a "Mothers", gràcies a l'ajuda de l'associació Oum El Banine.

La pel·lícula es va estrenar el dia 2 als Cinemes Girona de Barcelona i durant tot el mes de desembre hi haurà projeccions arreu del territori.


"Black box"

Dirigida per Yann Gozlan
Acció / intriga. França. 129 minuts. Amb versió catalana.

Una pel·lícula francesa amb versió en català. Yann Gozlan fa passar l'espectador per una intriga constant amb l'estavellament d'un avió als Alps.


I a plataformes:

"La casa de papel"

Dirigida per Álex Pina
Thriller. Espanya.  (T5. Vol2) Plataforma Netflix.

El fenomen espanyol i mundial "La casa de papel" s'acomiada anunciant, però, un spin-off.


"Todas las criaturas grandes y pequeñas"

Dirigida per Andy Hay, Metin Hüseyin, Brian Percival
Regne Unit. Drama. Plataforma Filmin (T2)

I un nou retorn, el de "Todas las criaturas grandes y pequeñas", del veterinari i escriptor James Herriot.

ARXIVAT A:
Cinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut