Soldalts hongaresos a la frontera de Röszke (Reuters)
Soldalts hongaresos a la frontera de Röszke (Reuters)
Budapest/Viena

Estat d'alerta a Hongria davant la possible arribada de 25.000 refugiats

Tancat el principal pas fronterer entre Àustria i Hongria, el dia abans que el govern magiar apliqui mesures restrictives que inclouen penes de presó per als qui travessin les fronteres

RedaccióActualitzat

La policia hongaresa ha declarat l'estat d'alerta a quatre províncies del país davant la previsible arribada d'uns 25.000 refugiats abans que, demà, entri en vigor una legislació que preveu penes de presó per als qui entrin al país de manera il·legal. Només aquest diumenge ho van fer 5.800 persones, una xifra rècord, segons les autoritats locals. Tres de les regions on s'ha declarat l'alerta fan frontera amb Sèrbia i són els punts per on entren la majoria de refugiats; la quarta és Budapest.

I Àustria, pas intermedi entre Hongria i Alemanya, ha tancat aquest matí el seu principal pas fronterer amb el territori hongarès. Prop de 17.000 refugiats han arribat aquest diumenge a Àustria. La principal autovia que uneix els dos països ha quedat tallada. Aquesta carretera és la que han fet servir milers de sol·licitants d'asil en el seu camí cap Alemanya. El motiu del tancament és la gran afluència de persones que espera la policia, segons les autoritats austríaques.

Mentrestant, les línies de tren que connecten Àustria i Alemanya, suspeses ahir, s'han reobert aquest matí, tret de l'enllaç amb Munic, la capital de l'estat federal de Baviera, que continua paralitzat perquè hi ha refugiats ocupant les vies.

Tot plegat quan, aquesta tarda, hi ha reunió a Brussel·les dels ministres d'Interior de la Unió Europea, per intentar consensuar un sistema per repartir-se els refugiats.

 

 

 

 

Anar al contingut