Munic

Alemanya restableix provisionalment els controls a la frontera amb Àustria

Es reprèn parcialment la circulació de trens entre Alemanya i Àustria, però el trajecte Munic-Salzburg queda suspès perquè hi ha refugiats a les vies

RedaccióActualitzat

El govern alemany ha decidit restablir temporalment els controls a la frontera sud del país davant la contínua arribada de sol·licitants d'asil. El servei ferroviari des d'Àustria va estar interromput durant dotze hores. D'aquesta manera, les autoritats intentaven regular l'entrada dels refugiats i immigrants, que aquesta setmana havien col·lapsat totalment la ciutat de Munic. Els acords de Schengen sobre la lliure circulació a Europa quedaven suspesos provisionalment.

Des de les 7 del matí, la circulació ferroviària, que estava suspesa des de les cinc de la tarda d'aquest diumenge, s'ha reprès parcialment entre Àustria i Alemanya. El trajecte Munic-Salzburg continua suspès perquè hi ha refugiats a les vies.

Mentrestant, la policia federal està en alerta i desplegarà els seus efectius disponibles a la frontera de l'estat federat de Baviera.

Aquest dissabte, més de 12.000 refugiats van arribar a Munic, la capital de Baviera, regió fronterera amb Àustria, i els fluxos de persones han continuat durant tot avui. Des de finals d'agost, segons les xifres facilitades per les autoritats regionals, han arribat a Munic 63.000 refugiats.

Les autoritats locals i regionals adverteixen que la seva capacitat d'acollida està al límit, mentre se succeeixen les crítiques per la decisió que va prendre Merkel d'obrir les fronteres sense comptar amb un pla global per atendre tots els sol·licitants d'asil que arriben al país.

Alemanya, que aquest any espera atendre 800.000 sol·licitants d'asil, ha registrat una afluència de refugiats sense precedents en els últims dies, sobretot des que va decidir no fer tornar els sirians que han arribat al seu país.

Alemanya i el nord d'Europa s'han convertit en un autèntic Eldorado per a moltes persones que fugen de la guerra i la persecució o que busquen una vida millor.

Juncker acorda un pla amb Merkel per gestionar la crisi dels immigrants

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha parlat amb la cancellera alemanya, Angela Merkel. Tots dos han acordat un pla de gestió de la crisi dels immigrants que mantindrà les fronteres de l'interior d'Europa obertes.

La República Txeca reforçarà la frontera amb Àustria per la crisi de refugiats

La República Txeca reforçarà la vigilància a la zona limítrofa amb Àustria després de la decisió alemanya de restablir els controls a la frontera austríaca a causa de l'arribada massiva de refugiats, segons ha anunciat el Ministeri d'Interior txec, que ha afegit que les futures mesures dependran de quants refugiats comencin a prendre com a ruta alternativa aquest país.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut