Cadaqués

Estabilitzen l'incendi de Cadaqués que amenaçava de prendre el relleu als focs de Ventalló, Cistella i Sant Climent

L'incendi de Cadaqués que amenaçava de convertir-se en el quart foc que afecta les comarques empordaneses des de dijous ha pogut ser estabilitzat i només s'ha vist afectada una hectàrea. L'incendi ha començat a la zona coneguda com el Pení cap a dos quarts de vuit del vespre i avançava en direcció Roses. Una vintena de dotacions terrestres i sis mitjans aeris, que han aprofitat la poca estona que quedava de llum del dia per treballar, s'han desplaçat a la zona i han pogut aturar l'avanç de les flames en només una hora. La situació a última hora del dia era de tranquil·litat a tots els fronts, amb Ventalló i Cistella estabilitzats i Sant Climent, controlat.

Actualitzat

L'Empordà s'ha convertit en els últims tres dies en un iman per al foc i una explicació pot ser la forta tramuntana que bufa a la zona i la baixa humanitat, un còctel meterològic d'alt risc. Després de Sant Climent Sescebes, Ventalló i Cistella l'alarma ha saltat a última hora del dia a Cadaqués. El foc s'ha originat al costat de la carretera local GI-614 i avançava en direcció a Roses amb l'ajuda de les fortes ratxes del vent del nord. 

La ràpida mobilització dels bombers, que han traslladat al lloc dels fets una vintena de dotacions terrestres i sis mitjans aeris, ha permès estabilitzar les flames en poc més d'una hora. Així, només s'ha cremat una hectàrea de terreny a la zona del Pení. Com a mesura preventiva s'ha tallat la circulació a les carreteres locals GI-613 i GI-614 entre el Port de la Selva i Cadaqués.

Pel que fa a la resta d'incendis, Ventalló i Cistella ja estan estabilitzats però desenes d'efectius dels bombers continuen a la zona treballant per controlar el foc. A Sant Climent Sescebes, on les flames van aixecar l'alarma dijous, la situació ja està controlada. Amb la suma dels tres incendis s'han cremat més de 1.500 hectàrees de massa forestal, matolls i conreus.

L'organització ecologista Salvem l'Empordà ha demanat "penes contundents i exemplars" per als autors de negligències que fan que es perdi massa forestal.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut