Cistella

Els bombers estabilitzen el foc de Cistella després de cremar 260 hectàrees

La combinació de foc i vent és letal. Per això, tot i que a mitjanit l'incendi que es va declarar ahir als municipis de Cistella i Terrades ja estava força controlat, aquest matí 50 dotacions terrestres i dos mitjans aeris seguien remullant la zona. L'esforç nocturn ha valgut la pena. A les 10 del matí, els bombers han donat per estabilitzat l'incendi. El balanç és de 260 hectàrees cremades, la majoria amb una massa forestal molt densa, i una trentena de persones evacuades que a mitjanit ja havien pogut tornar a casa. Tenint en compte que el foc va començar a cremar al marge d'una carretera, els bombers creuen que l'incendi podria haver estat provocat pel llançament d'una punta de cigarret des d'un cotxe.

Actualitzat

Els bombers han aconseguit vèncer les flames, tot i la forta tramuntana que bufava, amb menys dificultats de les previstes. A mitjanit s'ha estabilitzat gairebé tot el perímetre de l'incendi. Una cinquantena de dotacions terrestres han treballat al llarg de tota la nit i matinada per apagar el front que encara cremava en una zona de díficil accés, al rec de Cistella. Aquest matí s'hi han incorporat dos mitjans aeris. Al llarg del matí, les dotacions terrestres s'han reduït fins a una trentena, que continuen remullant la zona per evitar que la tramuntana no revifi el foc.

El foc va començar ahir a primera hora de la tarda a tocar de la carretera GI 5101, fet que podria apuntar les primeres hipòtesis sobre la causa. Segons la consellera d'Interior, Montserrat Tura, una punta de cigarreta en podria haver estat la causa, tot i que encara no es pot assegurar. El conseller de la Presidència, Joaquim Nadal, desplaçat a la zona, ha afirmat que la Generalitat té prou efectius per fer front al foc i ha demanat als veïns que ajudessin en les tasques d'extinció i en tot allò que els puguin demanar els bombers.

El foc va obligar a desallotjar 33 persones, encara que tothom ja ha pogut tornar a casa. Les flames han calcinat prop de 260 hectàrees, pràcticament totes al terme de Cistella i la majoria de superfície forestal molt densa.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut