La inseguretat preocupa cada cop més els barcelonins
La inseguretat preocupa cada cop més els barcelonins

Es dispara la preocupació dels barcelonins per la inseguretat, que se situa en primer lloc

Segons l'últim baròmetre municipal, la inseguretat puja 15 punts -del 6% al 21%- als últims sis mesos

RedaccióActualitzat

La inseguretat s'ha convertit en la primera preocupació dels barcelonins. A l'últim baròmetre municipal augmenta 15 punts -del 6% al 21%-, des de l'anterior enquesta, i passa a ser el problema més important per a un de cada cinc ciutadans. La dada recull el rebuig que generen els narcopisos i la delinqüència. L'accés a l'habitatge baixa fins a la segona preocupació ciutadana, amb un 12,1%.

El 12% de les persones preguntades pensa que la situació de Barcelona no ha canviat i es manté igual. Amb tot, el 63,1% dels enquestats considera que la situació de la ciutat millorarà, mentre que el 25,3% creu que empitjorarà.

Sobre el fet que la inseguretat sigui la principal preocupació, el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha admès que durant l'aplicació de l'article 155 i els primers mesos del govern de Quim Torra "les coses no van funcionar satisfactòriament", pels diversos canvis que hi va haver en la direcció dels Mossos d'Esquadra. "En poc temps, els Mossos van tenir tres consellers i caps de policia, i s'ha notat a tot Catalunya, no només a Barcelona", ha apuntat.

 

Pisarello atribueix l'augment de la preocupació per la inseguretat a la falta de coordinació amb els Mossos d'Esquadra a causa del 155, i al discurs alarmista de la dreta (ACN)

Pisarello ha dit que l'atemptat del 2017 i les diverses alertes terroristes han fet que s'hagi de destinar més efectius policials a aquesta qüestió. Amb tot, Pisarello ha subratllat que la inseguretat no hauria rebut una puntuació tan alta si l'enquesta s'hagués fet les últimes setmanes, especialment després de les últimes operacions contra els narcopisos.

A més, el primer tinent d'alcaldia ha criticat que "algunes forces polítiques de dretes" estan fet un "intent deliberat de crear un estat d'alarma" sobre la inseguretat a la ciutat.

El segon maldecap dels ciutadans és l'accés a l'habitatge. En aquest sentit, el baròmetre recull que el 82% dels ciutadans avala la decisió de destinar el 30% de les noves promocions a habitatge assequible. Connectar el tramvia per la Diagonal també rep el suport de la majoria dels enquestats.

A les portes de les eleccions municipals del maig, la valoració de la gestió del govern d'Ada Colau cau gairebé dotze punts i hi ha una divisió a parts iguals entre els que la suspenen i els que l'aproven.

 

La preocupació per la inseguretat ha pujat 15 punts edls últims sis mesos

 

Notícia relacionada: "El Poble-sec es manifesta contra les darreres agressions sexuals al carrer"

 

Crítiques de l'oposició a la gestió d'Ada Colau


Des del PDeCAT, Xavier Trias qualifica de "demolidor" per a l'alcaldessa que la inseguretat sigui el principal problema de la capital catalana. Trias subratlla que, per a un de cada cinc ciutadans, la inseguretat ja és el principal problema de la ciutat. "Tot això és, inevitablement, conseqüència del fracàs de les polítiques de seguretat i prevenció de Colau", ha afirmat l'exalcalde.

El president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, qualifica de "preludi del canvi polític a la ciutat" l'últim baròmetre del mandat d'Ada Colau. El dirigent socialista hi afegeix que "una majoria de la ciutadania considera que, amb Colau, Barcelona ha empitjorat" i assenyala que "el baròmetre és la constatació d'un govern esgotat, que viu en una realitat paral·lela".

Pel que fa als populars, el portaveu del grup municipal, Xavier Mulleras, assegura que l'enquesta "demostra que Colau suspèn l'últim curs del seu mandat" per dificultar l'accés a l'habitatge i fer de Barcelona una "ciutat insegura".

I la presidenta del grup de Ciutadans, Carina Mejías, creu que l'alcaldessa s'hauria de replantejar si es pot tornar a presentar a les pròximes eleccions municipals després del balanç "reprovable i negatiu" del baròmetre municipal.

 

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut