Carles Sabater va morir poc després d'un concert a Vilafranca del Penedès.
Carles Sabater va morir poc després d'un concert a Vilafranca del Penedès.
Barcelona

Es compleixen 15 anys de la mort de Carles Sabater

El cantant de SAU va morir el 13 de febrer del 1999 poc després d'un concert a Vilafranca del Penedès. Tenia 36 anys i deixava enrere una carrera artística en què va conrear les facetes de cantant, compositor i actor.

RedaccióActualitzat

Avui s'han complert 15 anys de la mort de Carles Sabater. Va ser després d'un concert a Vilafranca del Penedès el 13 de febrer de 1999. El cantant de Sau, que tenia 36 anys, era al camerino després de l'actuació quan va caure a terra. Poc després, transcendia el fatal desenllaç. Ell i Pep Sala tot just acabaven de fer el primer concert de la gira de presentació del seu nou disc, que coincidia amb els dotze anys de carrera de la banda.

Sau va ser el primer grup de l'anomenat moviment del "rock català" que va aconseguir grans èxits. El més recordat, i considerat ja tot un himne, és "Boig per tu". Després de la seva mort, el seu company Pep Sala va anunciar el final de la banda.

Sabater deixava enrere una carrera artística plena d'èxits en les diverses facetes que va conrear, tant en l'àmbit de la música com en el del teatre i el cinema. A banda de la seva carrera com a cantant i compositor a Sau, on va gravar discos com "Quina nit", "Concert de mitjanit" o el darrer, "Amb la lluna a l'esquena", Sabater també va treballar en l'àmbit interpretatiu a les ordres de directors com Josep M. Flotats, Ricard Reguant o Joan Lluís Bozzo. Precisament, l'últim musical que va protagonitzar va ser "Pirates", amb la companyia de Dagoll Dagom.

A més, també havia estrenat al cinema "Gaudí" i a la petita pantalla havia fet sèries tan conegudes com "Ara què, Xènia", "El comte Arnau" i "Sitges".

Com cada any, aquest 13 de febrer les flors tornaran a omplir el nínxol número 560 del cementiri del Port de Llançà, on hi ha la seva tomba.

Anar al contingut