ERC i PSOE, reunits a Barcelona en la tercera trobada formal per a la investidura
Tercera trobada formal per a la investidura entre representants d'Esquerra i dels socialistes

ERC i PSOE avancen en els "instruments" per resoldre el conflicte polític

I per facilitar el diàleg i les negociacions amb el PSOE, JxCat ha decidit ajornar la moció sobre l'autodeterminació que s'havia de presentar al ple d'aquesta setmana

RedaccióActualitzat

Nova reunió aquesta vegada a Barcelona entre les delegacions d'ERC i el PSOE. Ha estat la tercera trobada formal entre les dues delegacions per negociar la investidura de Pedro Sánchez. En la reunió, que ha durat dues hores i mitja, els negociadors han destacat que hi ha hagut "avenços" de com "canalitzar" el conflicte polític a Catalunya.

En un comunicat conjunt també s'afirma que en la reunió hi ha hagut "coincidències notables" en alguns apartats concrets.

Aquest és el breu text de la nota un cop acabada la trobada:

ERC, PSOE i PSC hem mantingut la tercera reunió a Barcelona en un clima de cordialitat.

Constatem avenços en la definició dels instruments necessaris per a canalitzar el conflicte polític sobre el futur de Catalunya, que desitgem abordar des del respecte i el reconeixement institucional mutu.

Durant la reunió s'ha abordat la recuperació de drets socials, civils i laborals, on destaquem coincidències notables.

 

Tant l'hora com el lloc de la reunió s'ha amagat fins a l'últim moment. Finalment el lloc escollit ha estat la seu de l'Àrea Metropolitana de la capital catalana, lluny del centre de la ciutat.

En la trobada hi han participat, per part del PSOE, el ministre de Foment en funcions i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos; la vicesecretària general, Adriana Lastra, i el secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa. Per part d'Esquerra hi han estat el el portaveu al Congrés, Gabriel Rufián; la portaveu del partit, Marta Vilalta, i l el president del consell nacional de la formació, Josep Maria Jové.

Aquest dilluns a la tarda els representants d'Esquerra, del PSOE i del PSC ja van fer una sessió de treball preparatòria per a la trobada d'aquest dimarts.

 

ERC i PSOE continuaran les converses

 

Comunicat d'ERC by Moderador Noticies Web on Scribd

 

Comunicat PSOE by Moderador Noticies Web on Scribd

 

Abans de la reunió d'aquest dimarts, els republicans van advertir que, en cas que hi hagi acord, no serà abans del gener. El PSOE vol la investidura com més aviat millor, però els republicans creuen que el calendari judicial i polític previst per a aquest mes pot condicionar les negociacions, i posen com a exemple la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la immunitat d'Oriol Junqueras, prevista per al dia 19.

Pintada dels CDRs contra la negociació davant la seu d'ERC

Coincidint amb aquesta nova trobada entre republicans i socialistes, a la seu d'ERC ha aparegut una pintada de color groc a terra que afirma que "l'autodeterminació no es negocia".

 

 

JxCat ajorna la moció sobre l'autodeterminació

En el marc de les negociacions per formar govern a Madrid, Junts per Catalunya ha decidit retirar la moció que s'havia de votar al ple d'aquesta setmana en què reivindicava el dret a l'autodeterminació. El grup argumenta que és un gest polític, per no interferir en les converses.

 

Eduard Pujol, aquest dimarts, al Parlament

JxCat ho fa, diu, per responsabilitat política i evitar que el puguin acusar de bloquejar les negociacions. Amb aquests arguments Junts per Catalunya justifica la retirada de la moció que parlava del dret a l'autodeterminació, pràcticament per sorpresa i a menys de 24 hores perquè comenci el ple que havia de votar-la. Ho explica Eduard Pujol, portaveu adjunt del grup parlamentari.

"És una decisió d'oportunitat política, de calendari, d'interpretar que a Madrid en aquest moment hi ha unes negociacions. Que aquest debat podria generar complexitat o podria introduir elements de complicació en aquest moment processal, en aquest moment de les negociacions (···) Podria ser malinterpretat, ser utilitzat pel PSOE per no tenir una actitud positiva en aquest moment del debat i de les negociacions. I per tant la deixem [la moció] sobre la taula i, si es dona el cas o la necessitat, la tornaríem a introduir en els debats del Parlament"


Pujol assegura que ERC està al corrent de la decisió de retirar, de moment, la moció, i manté que és una manera d'evitar que el PSOE es pugui aixecar de la taula de negociació.

Des de Catalunya en Comú Podem defensen que s'ha de poder parlar de tot al Parlament però asseguren que votar reiteradament sobre aquesta qüestió no serveix per avançar.

 

ARXIVAT A:
ERCPSOEInvestiduraPedro Sánchez
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut