El príncep Enric i Meghan Markle
El príncep Enric i Meghan Markle

Enric i Meghan perdran el títol reial i els fons públics a la primavera

El príncep Enric i Meghan Markle ja no rebran el tracte d'altesa reial i no participaran en actes oficials

RedaccióActualitzat

Els ducs de Sussex, Enric i Meghan, i la reina d'Anglaterra han arribat a un acord pel que fa al futur de la parella. A partir d'aquesta primavera, el príncep Enric i Meghan Markle ja no rebran el tracte d'altesa reial, i no participaran en actes oficials. Deixaran de rebre els fons públics que tenien assignats per fer-ho.

El Palau de Buckingham ha fet públic l'acord en un comunicat:

"Segons el que s'ha acordat en aquest nou pacte, (Enric i Meghan) comprenen que és necessari que renunciïn als seus deures reials, inclosos els nomenaments militars oficials. Ja no rebran fons públics per a les seves funcions reials."

La parella continuarà mantenint els seus patronats i associacions "amb la benedicció de la reina", però ja no podran representar formalment la corona.

 

Un altre dels punts de l'acord és la polèmica inversió per condicionar Frogmore Cottage com a casa seva. Els ducs tornaran els diners invertits. Són 2,4 milions de lliures (més de 2,8 milions d'euros) de diners públics invertits poc abans que es fes públic que volien deixar les seves obligacions com a membres de la família reial. A canvi la parella podria continua vivint a la residència quan estiguin al Regne Unit.

La reina diu que entén el repte que ha suposat per la parella l'escrutini públic els últims dos anys, i assegura que continuaran sent, juntament amb el petit Archie, membres estimats de la família.

"Enric, Meghan i Archie sempre seran membres estimats de la meva família"

 

El 8 de gener, el Enric i Meghan Markle van anunciar la intenció de "fer un pas enrere com a membres 'sènior' de la família reial", amb vista a ser econòmicament independents i viure un temps fora del Regne Unit; previsiblement, al Canadà. Un dels projectes que probablement tindran és la creació d'una organització caritativa.

ARXIVAT A:
Monarquia
Anar al contingut