Enfrontaments amb centenars de ferits i detinguts a l'esplanada de les Mesquites

Incidents en plena celebració del ramadà i després d'una sèrie d'atacs a Israel i també d'operacions israelianes a Cisjordània

RedaccióActualitzat

Manifestants palestins i policia israeliana s'han enfrontat a la mesquita d'Al-Aqsa, a Jerusalem. Aquest espai, el tercer més sagrat de la religió islàmica, torna a viure enfrontaments en ple ramadà.

Segons fonts de la seguretat hebrea hi ha més de 150 ferits a l'anomenada esplanada de les Mesquites. Els manifestants han llançat pedres contra les forces israelianes i els agents els han disparat bales de goma.

La policia israeliana ha disparat bales de goma als congregats
La policia israeliana ha disparat bales de goma als congregats (Reuters/Ammar Awad)
L'esplanada de les Mesquites és un punt calent de tensió entre jueus i palestins
L'esplanada de les Mesquites és un punt calent de tensió entre jueus i palestins (Reuters/Ammar Awad)

La gran majoria de ferits són palestins que eren a l'esplanada. Són 152, segons informa la Mitja Lluna Roja, l'equivalent a la Creu Roja als països de tradició islàmica. La majoria de ferides són per impacte de bales de goma i per cops de porra. També hi ha tres policies ferits.

Hi ha també centenars de detinguts, segons detalla el govern d'Israel. Segons les autoritats hebrees, els palestins que eren a la mesquita d'Al-Aqsa han llançat petards i pedres cap a la banda del mont del Temple jueu, després de la pregària matinal del ramadà. La policia afirma que ha entrat per dispersar la multitud.


El ministre d'Afers Exteriors palestí parla de crim i diu que en fa Israel "directament responsable":


Un escenari sensible

Aquests fets passen en plena celebració del ramadà i després d'una sèrie d'atacs a Israel i també d'operacions israelianes a Cisjordània.

Al-Aqsa és un punt de tensió recurrent entre les dues comunitats. Per als jueus, és el mont del Temple i la part exterior del mur que rodeja la mesquita és el conegut mur de les Lamentacions, venerat pels jueus

Durant el ramadà de l'any passat també hi va haver intensos enfrontaments durant 11 dies entre partidaris de Hamas i Israel.

La mesquita d'Al-Aqsa és el tercer lloc sagrat de l'Islam, després de la Meca i Medina
La mesquita d'Al-Aqsa és el tercer lloc sagrat de l'islam, després de la Meca i Medina (Reuters/Ammar Awad)
ARXIVAT A:
Pròxim Orient IsraelPalestina
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut